lördag, oktober 01, 2016

Hösttaggad – om böcker

Plötsligt har det blivit oktober. En strålande vacker dag, mer sommar- än höstlik. Jag sitter en stund på balkongen och läser. Men det blir för varmt!!! Lägger ifrån mig "The Girl On The Train" och ägnar en stund åt andra böcker, sådana jag ännu inte öppnat.

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten? 
Malin Persson Giolitos tokhyllade ”Bortom varje tvivel” ligger nog överst i högen av väntande. Sen kan det bli ett inbundet 25-kronors-fynd från Bokmässan: ”När kriget kom till Lyckholm”, släkthistoria av Britt-Marie Mattsson.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan?
Älskade över huvud taget skolbiblioteket, minns än hur det luktade – det var väl någon sorts damm, antar jag. När vi hade lektion om norska språket läste en (norsk) lärare en bit ur Knut Hamsuns ”Markens gröda”, den lånade jag direkt och den gjorde stort intryck. Om Isak och Inger och deras mödosamma liv.

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Stephen King beundrar jag. ”Lida” till exempel. Nu har jag en bok kvar oläst av Gillian Flynn: ”Dark Places” och med tanke på hennes andra två som jag läst så blir det väl lite spännande?

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Kanske en till av Jojo Moyes? Skriver lättläst, underhållande. Skulle också kunna läsa om Selma Lagerlöfs memoarer. Så bra! Och jag blev påmind om en hel del ur serien när jag besökte Mårbacka i augusti, det var länge sen sist.

 5. När du har krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Då blir det nog en kopp te.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Hoppas göra någon mer resa, helst till värmen. Då läser man, i alla fall jag! Skulle ha åkt till Amsterdam (jo jag vet, det är inget badställe någon gång på året över huvud taget) men det blev hastigt och lustigt inställt.

Och den här "hösttaggningen" är en liten utmaning som satts i rullning. Du hittar den bl a hos Hannele och Koko.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Kul att du också gjorde taggen. Jag tyckte den var så kul när jag såg den på youtube så det känns bra att jag kunde föra över den till bloggvärlden :) Roligt att läsa dina svar :)

    SvaraRadera
  2. Britt-Marie Mattson är en duktig göteborgska!

    SvaraRadera
  3. Skolbiblioteket var en räddning i nöden många gånger. Roligt att du läst Hamsun, han är inte direkt den vanliga skolläsningen (även om han nog borde kunna attrahera tonåringar med vissa aspekter :-)

    SvaraRadera