torsdag, november 16, 2017

Spillt och klart!

Snart dags att duka till fredagsmiddagen. Vad blir det på tallriken? Och hur ser bordet ut? Det där med duk verkar vara tämligen omodernt. Har man lagt på en, tvättad, manglad, ja kanske rent av struken, så går det oftast inte lång stund innan första fläcken är ett faktum och jobbet ogjort.

På den här asiatiska restaurangen i Louisville, Kentucky, hade man förstått det. Samt agerat därefter. Uppenbarligen hade en inredare/designer fått i uppdrag att skapa bordet vid vilken ingen behövde skämmas för att spilla. Duken var avskaffad. Nudlarna och ätpinnarna låg redan på den vita bordsytan, som lätt kunde svepas av med en trasa när måltiden var över och tallrikarna tomma.

Kanske är det inte en idé att ta efter hemma, men håll med om att det är riktigt snyggt. Lättskött dessutom, definitivt! För oss som inte älskar att mangla och stryka ...

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Originellt i varje fall. Har bara duk på bordet när det kommer så många att inte mina underlägg räcker. Stryker fortfarande och manglar även om det inte är särskilt kul.
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. kanske skulle man testa... jag har fått pippi på nudlar ❤️

  (skulle vara kul att läsa dina svar:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/11/library-lovers-book-tag.html

  SvaraRadera
 3. Hannele - jag kan inte svara på de där frågorna, det blir alldeles för pinsamt, eftersom jag mot bättre vetande nästan aldrig går till biblioteket. Förr släpade jag stora påsar fram och tillbaka varje vecka men nu ... nej. Så dumt, jag vet.

  SvaraRadera
 4. det var det jag misstänkte :)
  Bästa skatteåterbäringen!

  SvaraRadera