torsdag, januari 16, 2020

En fråga om utseende ...

Helgfrågan från Mia i bokhörnan handlar än en gång om våra bloggar, mer specifikt deras utseende.
Är du nöjd med din header? Hur skapade du den?
Kära nån, jag har ju inte ens en header ... fast jag ser andra som har, jättefina varianter!

När jag startade Klimakteriehäxan 2004 klickade jag runt i Blogspots utbud och valde mönstret Dots som bakgrund och en grundlayout som föll mig i smaken. Det är förvisso obsolet i dag, men jag gillar det och har aldrig ändrat. Ser inte behovet.


Copyright Klimakteriehäxan

25 kommentarer:

 1. Jag gillar dina prickar med, fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar prickar rent generellt, faktiskt! De här är jag kanske ensam om nu ...

   Radera
 2. jag är mer ombytlig, header kan berätta och uttrycka något bokligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du brukar ha fina headers! Jag brukar ju rent av kommentera dem.

   Radera
 3. Gammal är äldst heter det ju;-) Du började alltså blogga fyra före mig och har varit blogspot trogen sedan dess, precis som jag. Plattformen är "idiotsäker", kräver inget "raketforskartänk" och den fungerar.
  Själv har jag bytt header bara tre gånger sedan 2008. För man har ju lärt sig att man ska inte ändra ett vinnande koncept, och man inte ska underskatta att läsarna uppskattar det invanta;-)

  PS. Om du vill lägga in en ny header men vill behålla layouten så är det faktiskt en baggis. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är också nöjd med Blogspot, hittills. Antar att det är, som du skriver, inte så märkvärdigt att peta in header. Men jag vet inte hur jag skulle vilja ha den. Eller om.

   Radera
 4. Jag tror att din blogg skulle vinna på en header i någon form. Det skulle kunna skapa mer balans. Kanske även breda ut satsytan något, så att prickarna behålls men de marginaler där de finns blir något smalare. (Men givetvis kan du strunta i vad jag skriver. Det är din blogg!) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan mycket väl ha rätt. Om jag plötsligt ser en bild jag tycker passar så ... Smalare marginaler kanske är enkelt, ska kika på det vid tillfälle. Tack för synpunkterna!

   Radera
 5. finns ingen anledning till att du ska ändra något i din blogg. den är din och det är du som ska sätta din prägel på den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tycker jag i grund och botten också!

   Radera
 6. Det viktiga är ju att man själv är nöjd!

  SvaraRadera
 7. Jag är rätt nöjd med min header även om den inte är en WOW-faktor, den ska symbolisera den kalla solen i Sverige och den varma i Spanien. Sedan om ingen fattar det mer än jag ...? Kanske har jag väl missat något då men å andra sidan, hur mycket stannar man som besökare till och tittar på den? Ibland tar vissa headers över och det gillar jag inte heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker din är kul och rätt diskret, samtidigt. Vilket rimligen är ett bra betyg, eller hur?

   Radera
 8. Jag har testat lite olika designer på min blogg, men jag tycker det är så komplicerat att ändra och hålla på så utseendet förändras inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag vill ju tro att besökarna som eventuellt uteblir inte slutar komma p g a bristen på en header ...

   Radera
 9. Jag har ändrat bloggens tema någon gång men bytte sen tillbaka till det jag haft så det kändes lite onödigt att hålla på, men ibland får jag något ryck. I det stora hela är jag nöjd med det jag har. Och hoppas att besökarna också är det....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer de åter så kan du utgå från det!

   Radera
 10. Visst påverkas man av layouten, inklusive en header, även i en blogg, men kanske mest de första gångerna man tittar in, sedan borde det vara innehållet som lockar tillbaka läsare. Själv hade jag ingen aning om bloggdesign när jag startade min första blogg, men sedan dess har det blivit enklare att ändra och fixa själv, så nu har jag en header som jag gillar. Apropå plattformar för bloggar är det väl märkligt att de fortfarande inte är synkade. När andra med wordpress har svarat på en kommentar från mig får jag en notis om det och kan följa upp, men mellan tex blogspot och wordpress finns ingen sådan funktion. Det är ju på samma nivå som när man tidigare mailade och måste ha samma plattform för det. Företagen borde gå ihop och komma överens om en gemensam lösning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din header är enkel och tydlig, det gillar jag. Hade inte tänkt på det där med synkningen, klart du har rätt!

   Radera
 11. Man måste ju prova det man gillar. Jag gillar att din bakgrund är diskret, då fokuserar jag på texten!

  SvaraRadera
 12. Men absolut, jag gillar det också, ändra inte! Prickarna gör ju att man vet att man hamnat rätt. :)
  (Har inte heller header)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag råkar vara rätt förtjust i prickigt tämligen generellt, kläder har jag inte sällan med prickar på!

   Radera