söndag, januari 05, 2020

Vinterrea utan vinter

Kanonpris på kälkar, skridskor, skidor, pjäxor, stavar.
Ja när vintern uteblir blir det här i landets södra delar desto mer rea på saker vintersportare önskar sig ...
Och julsakerna går för halva priset, självklart. Helt tidsanpassade budskap denna Skyltsöndag.

Men vad gör man med grannarna som man tröttnat på?
Granarna vet vi förvisso vart de ska, men de där andra ...? Ja, kanske soptippen kan kännas rätt. Åtminstone emellanåt. Fast kanske lugnast ändå att försöka stå emot frestelsen ...

För ovanlighetens skull har jag i dag lånat bilder. Normalt använder jag bara mina egna foton, men nu råkade jag ramla över två bra skyltar hos kompisar. Håll till godo!


Foto: Martin Nilsson Tack för att jag fick låna!
Foto: Walther Janson Tack för att jag fick låna!
Copyright Klimakteriehäxan 

13 kommentarer:

  1. Haha! Nog för att den sista var innovativ och rolig men den om grannarna var bäst! Skulle gärna vilja köra några av våra till tippen själv men problemet är att jag vet inte ens var den finns! Dessutom glunkas det om att de ska sälja så ... Jippi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har man otur med sina grannar kan det nog bli riktigt, riktigt jobbigt ... vi har tack och lov i stort sett haft tur med våra!

      Radera
  2. ikea tar emot gamla julgranar... En blinkande polisbil jagade och stoppade mig... för hade inte tänt lyktorna... "Såg du inte att vi blinkade??" Nej, inte så van att polisbilar jagar mig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppsan, polisjakt på Hisingen - tipsa Kvällsposten!!! Vi har av brföreningen anvisad plats att lägga gamla julgranar på. Går till återvinning. Mot besvärliga grannar finns det däremot inga rekommenderade åtgärder ...

      Radera
  3. Där jag har bott har vi alltid kunnat lägga ut granarna och så har de blivit hämtade. Och jodå, jag har också haft grannar som jag velat bli av med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Både granar och grannar bör förstås återvinnas ...

      Radera
  4. Rolig och aktuell skyltning. Ja, vad gör man med grannar man tröttnat på- Kanske är det ömsesidigt. Hoppas inte. Grannar har vi och trevliga exemplar. Gran har vi ingen.Men om folk nu har gran så vore det ju bra om de placerar den där den ska vara så man slipper se granar utan barr runt om på stan. Tror jag avstår turen i polisbilen men skylten gillade jag.
    Stavar kan jag förstå att de rear ut. Såg att även skidor och skridskor och annan vinterutrustning var till reapriser. Ska till fjällen men hyr min utrustning där numer. Är ju inte så ofta man får användning för den här i huvudstaden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla vintersportgrejor var/är på rea, överallt! Klokt att hyra. Slipper förvaring, transport och underhåll och får dessutom åka på moderna prylar.

      Radera
  5. Hahaha! Guuu så jag skrattade här. Har några granar - jag menar grannar - som spelar magdansmusik av värsta sorten. Men vet du, jag behöver inte ens köra dom till tippen, då HSB ställer upp en container på innergården för alla julgrannar:-)))))))

    Den sista skylten är hur rolig som helst, humor när den är som bäst, åtminstone om tjuven är svensk;-)
    Rent allmänt tycker jag otroligt synd om detaljhandeln just nu. Den 27 december gick anrika Thernlunds i konkurs, XXL och MQ är nära att slänga in handduken. Å alla butiker som bunkrat upp med vinterprylar blöder verkligen just nu.
    Tusen tack för decenniets första skyltmix och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja detaljhandeln blöder och jag gråter med den - kanske har du redan läst en krönika i ämnet jag skrev för ett drygt år sedan. XXL måste lägga för stor del av sin budget på tryckt reklam tänker jag, bara som en detalj - man får ideligen tjocka bilagor med morgontidningen. Och nu rear de alla så gott som allt. Men folk tycks inte tänka på hur vår stadsbild blir utan butiker ... till råga på allt blir det väldigt mycket transporter av nätköp, som ofta går i retur. Så sorgligt alltihop.

      Radera
    2. PS här är länk tll krönikan
      http://www.news55.se/kronikor/darfor-ar-det-sorgligt-att-butiksdoden-brer-ut-sig/

      Radera
  6. Julgrannar till tippen! Haha...
    Undrar vad mina skulle säga om jag tog tag i dem, grannarna.
    Ibland blir det bara så härligt roligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tryckfelsnisse har absolut sina goda sidor!

      Radera