måndag, augusti 28, 2006

Sko(gs)tokigt

Skogstokiga kan vi bli över roliga skor, vi som är skotokiga.
För oss som gillar skor, som tycker skor är mer än fotbeklädnader, som gärna köper sittskor fast man borde köpa sådana som är sköna att gå långt i – för alla oss är detta en sida att hälsa på allt emellanåt.

Bland alla fotbeklädnader som listats som ”Veckans fulaste sko” finns verkliga pärlor. Stövlar, flip-flops, sandaler, pumps, moonboots i utföranden som nästan får ögonen att hoppa ut ur skallen. Och då har de ändå inte fått med den sandal jag såg i Italien i somras: svindlande klack, spetsrysch över öppen tå – och så ett band med rysch runt fotleden. Vinröd och rosa. Bara 1000 spänn. Borde ha plåtat, men det gjorde jag inte, tyvärr.

Glömmer aldrig platåskorna jag fotograferade i ett skyltfönster i Paris första gången jag var där. Genomskinlig plast och ett knippe körsbär på tån. Jojo. Den är svårslagen – men Shoewawa har några fullgoda varianter!
Förresten: Foppa-toffeln, som jag inte precis älskar, har naturligtvis utsetts till segrare en vecka – och dessutom trängt sig in på sajten en extra gång mellan två vinnare…

Copyright Klimakteriehäxan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar