onsdag, mars 02, 2011

Dripp, Drapp och ett fastfruset piggsvin

Ni har hört dem besjungas massor med gånger, men kanske aldrig sett dem fångade på bild? Men nu är det dags: tillåt mig presentera droppen Dripp och droppen Drapp, de som satt på var sin isetapp!

I dag fick solen, som antagligen fortfarande måste kallas vinter- och inte vårdito, dem att släppa taget. Eller som det beskrivs i visan:
"Hu så högt! sa droppen Drapp
Såge helst jag hoppa slapp
Men det gör väl hipp som happ
Låt oss hoppa ner i kapp!

Och när de väl hoppat blev de platta som en knapp. Ingen riktigt "happy ending", men rimligen alldeles sann. Dessutom ett efterlängtat vårtecken.

Kanske längtar också piggsvinet efter vårvärme, piggsvinet som har frusit fast i Årstavikens is. För visst ser det ut som ett vilsekommet djur som överraskats av vinterkylan?!

Hela texten till visan om dropparna hittar du här - texten skrevs av Bertil Almqvist och det var Alice Babs som sjöng den.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Visst är det kul med dessa sånger som vi minns från barndomen.De kommer vi ihåg, men inte minns jag vilka som låg på Svensktoppen -99, vet ej om det finns kvar.  Inte hittat några fler fina fönster+dörrar att fota.?

  SvaraRadera
 2. Det har droppat flitigt från taken nu några dagar. Fast jag tror ju på mer vinter... än. Hoppas däremot att det ÄR vår.

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig bild , inte ofta man lyckas med det där minsann !
  Jag kommer ihåg låten, vi sjöng den i skolan på musiken ungefär samtidigt som vi sjön "jag är en astronaut" och "Yellow submurin" .... nostalgin började flöda på morgon timmen nu :0)
  V hade våren på besök igår , töade överallt och solen värmde så gott, idag är det mjölkvitt ute och inte alls så inbjudande.
  Kram,kram

  SvaraRadera
 4. Ja den där sången sjöng vi också i skolan minns jag.

  Härliga vinter-vår-bilder! :-)

  Hoppas att snö och is snart släpper loss det där piggsvinet!

  SvaraRadera
 5. Anonym2:17 em

  Du bli nog fotograf när du blir stor :o)
  Finfina bilder.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Tack och lov har solen tärt mer på istapparna - just de på bilden är numera ett minne blott!

  SvaraRadera