torsdag, mars 03, 2011

Stans snyggaste skyltning

Det är mycket sällan som jag slinker in på Det Stora Varuhuset, men jag passerar alltsom oftast, på väg från en buss till en annan eller mellan ärenden. Ikväll, efter jobbet, hamnade jag på Hamngatan och insåg plötsligt att jag stod inför vad som absolut måste vara Stockholms mest kreativa, nytänkta, designglada skyltfönster.

Se bara: dockor med ben av breda serpentiner, med kroppar av ballonger, med tidningssvalor och papperskläder - och skyltdockor gjorda av turkosa plastkulor!
Jag tror inte att jag ens såg plaggen som hängts på dem, men själva layouten gjorde mig glad. Och jag var inte ensam om att föreviga härligheten på bild!
Min lilla kamera hade det lite svårt med ljusförhållandena (eller om det nu ska skyllas på fotografen) men visst är detta helt nytt tänkande - den här skyltdockan (samma som den längst till höger på bilden ovan) hade inget klädesplagg att sälja, men däremot fick man se hur den var gjord, med en illusion av lösa turkosa plastkulor liksom svävande i luften innan de "fastnade ihop" och bildade en kropp.

Snyggt, jo för all del, tänker du kanske, men prislapparna då? Svindlande summor, så som det anstår en Fin Affär? Inte en aning. Om de fanns där märktes de inte i den roliga inramningen. Och fönstershopping är som bekant alltid gratis!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

Cicki sa...

Verkligen läckert.

Anonym sa...

Hur plåtar man utan att få röda ögon och reflex av blixten? Duktiga du!
Måste nog ta en kurs....

Härlig skyltning utan prislapp.

Kulsprutan

Humlan sa...

Härliga fönster, ibland är det kanske inte det säljande fönstret som är bäst.

Nina Lindh sa...

Verkligen annorlunda, och kul!

Bloggblad sa...

Så himla kul.

Men... Kulsprutan... dockor utan ögon kan näppeligen få röda d:o...

Londongirl sa...

Ja det stora varuhuset är det enda i hela Stockholm som kan den här typen av skyltning. Den är vanligare i London och där har tex Selfridges ett fönster som brukar ha extra spektakulära skyltningar...ibland med "levande skyltdockor" osv.

Harrods brukar bygga upp hela miljöer från tex en ny film som har premiär i sina fönster...allt från senaste Bondfilmen till barnfilmer. Alltid otroligt roligt att titta in i deras fönster.

Jag gillar NK....brukar ofta titta in där och det vore kul att ta en fika med dig där någon dag när du har tid och inte bara springer förbi. :-)

Gunilla sa...

Underbart när fönstershopping kan ge annat är bara habegär!

Klimakteriehäxan sa...

Hej alla - visst blir man lite glad när man kan bli överraskad, positivt och alldeles gratis, av några skyltfönster!
Londongirl - det är inte så att jag inte kan tänka mig att gå innanför dörrarna, det vore verkligen jättetrevligt att ses, där eller annorstädes!

Anonym sa...

Tja Bloggblad, mina fotofrågor var nog mer allmänt menade. Men om du har svar ser jag fram emot dem. Du är ju inte heller så tokig på att plåta :o)

(Tack för utrymmet, K-Häxan!)

Kulsprutan

Cecilia Artista sa...

Underbara bilder från NKs skyltning! Duktiga kreativa dekoratörer har de!

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag älskar bra skyltfönster

Vonkis sa...

Vilka underbara konstverk!