lördag, mars 12, 2011

Tevefri kväll

Jag är så tacksam för att Melodifestivalen fyller ännu en lördagskväll. Nej, inte för att jag sitter bänkad – i år har jag hittills inte sett en enda ruta, hört en enda ton. Ett högst medvetet val.

Men jag är tacksam över att få tillbaka de där kvällarna under en period. Tevefritt! Kan invitera folk på middag utan att fundera över om vi missar något jättebra program, ett ”måste” som ska programmeras för senare avnjutande. Kan ta en bok som väntat länge på hyllan. Kanske rent av spela en omgång Kalaha eller backgammon, som förr i tiden!

Tar alltså chansen, den sista för året, i kväll igen och bjuder hem goda vänner. Stunder i tevesoffan blir det ändå, fast tidigare på dagen: man måste ju hålla koll såväl på katastrofen i Japan som VM i skidskytte.
Fast kvällen, den tillbringar vi med teven avstängd. Härligt!

Copyright Klimakteriehäxan

PS Får ju anta att de 3-4 miljoner människor som tittar är precis lika nöjda med sitt val ...

5 kommentarer:

 1. Nja.
  Kan väl inte säga att jag varit nöjd direkt med årets tävling/tittande. Kanske blir det så att jag faktiskt inte tittar på finalen ikväll. Första gången jag inte ser finalen i så fall.

  SvaraRadera
 2. Vi får väl hoppas att dem du bjuder inte är Mellofantaster...

  Till skillnad från Vonkis tycker jag att det var ett bra startfält. Men roligast är att min lilla fantast är på plats, så lycklig att hon inte hade tid att prata med farmor och mormor och mamma och kusin och alla som har ringt...

  SvaraRadera
 3. Melodifestivalen, en psuedohändelse som jag har svårt för. Jag arbetade under en period med några personer som var sjukligt fixerade vid detta fenomen. Jag ska inte gå in på detaljer men vi hade svårt att kom överens när det gällde musik.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Klimakteriehäxan sa...
  Noterar att ca 3,7 miljoner svenskar gjorde ett annat val än jag ... och så många, nästan hälften av oss, kan väl inte ha fel - eller???
  Vill gärna påpeka att jag inte alls hatar dansband, schlager, pop eller vad ni nu vill kalla de låtar som tävlar. Det är stuket, mängden, hajpen jag inte står ut med. Plus, förstås, en massa s k artister som lämnar väldigt mycket i övrigt att önska.

  SvaraRadera