fredag, maj 20, 2016

Ett trist och nästan omöjligt val

Det finns väldigt olika sorters frågor. En del tvingas man ställa, till både sig själv och andra, trots att de är obekväma och svaren förmodligen nedslående. Andra ställs mer slentrianmässigt, och det är inte ovanligt att den som frågat glömmer att lyssna på svaret. En tredje kategori är de frågor man verkligen vill veta svaret på.

Jag har lite svårt att placera in denna veckas bokbloggsjerka-fråga i någon av de där kategorierna. Frågan gäller att välja mellan pest och kolera:
Väljer jag att bara få läsa en bok per år eller att få läsa så många jag vill men aldrig avsluta böckerna? (Och jag antar att det är "fusk" att välja en serie ...)

Efter lite funderande väljer jag det första alternativet. Det måste bli en riktig tjockis på åtskilliga hundra sidor, en textmassa som det först tar lång tid att ta sig igenom, sedan funkar att läsa om bit för bit, smälta historien, fundera kring innehållet, kanske hitta på en egen fortsättning ... exakt en sådan bok som jag i dag är lite rädd för att öppna! Fast det är klart, väljer man alternativ två kan man hitta på sitt eget slut till varje bok!

Som tur är lär man väl aldrig bli tvungen att välja ett av de här alternativen. Hur andra bokvänner tänker ser du om du tar den här vägen.
Men vad man än svarar på frågan  håll med om att det gäller ett så gott som omöjligt och väldigt trist val!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. en bok får det bli för mej också.

  SvaraRadera
 2. Det framgick ju visserligen inte hur det där valet av en enda bok skulle gå till, men jag väljer det ändå. Jag vill inte ha tillrättalagda slut (av mig då), jag vill ha hur det är tänkt :)

  SvaraRadera
 3. Ja, då kanske man skulle låsa de där tegelstenarna som är lite skrämmande nu!😃

  SvaraRadera
 4. Det är absolut trist om det skulle bli lag...

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas verkligen vi slipper stå inför det valet

  SvaraRadera
 6. Bra svar! Jag skulle också välja att bara läsa en bok per år och få läsa slutet

  SvaraRadera
 7. Ja, ett hemskt val som jag hoppas aldrig behöva stå inför.

  SvaraRadera
 8. Extremt svårt val! Men ändå kul! Det fick mig verkligen att tänka och klura :)

  SvaraRadera
 9. En bok per år hade gjort mig knäpp!

  SvaraRadera
 10. Tänk om man inte ens tycker om sin bok, eller tröttnar ;)

  SvaraRadera
 11. Ja, det är tur att man inte behöver välja i verkligheten!

  SvaraRadera
 12. Har fått för mig att chansen att överleva kolera är större än att komma levande från pesten. Men jag vet inte, valet var inte helt enkelt men jag valde många böcker utan slut.

  SvaraRadera
 13. Jag skulle definitivt inte klara mig på bara en bok så jag valde det andra alternativet.

  SvaraRadera
 14. Så där tänker nog jag också lite. Välja en riktigt tjock och diger bok som kräver en hel del eftertanke och tid att ta sig igenom, analysera in i minsta detalj... under ett helt år, jisses! :)

  SvaraRadera