söndag, maj 08, 2016

Vackert på en skyltsöndag

Den vackra våren sammanfaller med ett höjt bensinpris. Medan magnolian redan prunkar i rosa och tulpanerna är på väg att slå ut kostar en liter 95-oktanigt bränsle oftast en bit över 13 kronor.

Jag kan inte se sambandet, men jag kan se kontrasterna:
å ena sidan de ljuvliga blommorna mot en klarblå sommarhimmel, i nästa ögonblick självbetjäningsmackens reklamskylt som ska få oss att bli på gott humör trots att hundralapparna sprutar ur plånboken ner i tanken.

Nu hade jag inte spräckt byxorna, men valde den billigare macken ändå. Tror inte det var skyltens förtjänst, hur mycket vi än hävdar att det är skyltsöndag. För om jag får välja (och det får jag ju!) vet jag vilken av de här två bilderna jag helst vilar ögonen på ... och kan jag välja ett lägre bensinpris faller jag för det också.

SKYLTSÖNDAG var ett bloggprojekt som många deltog i men som dog när dess skapare slutade blogga. Dock har projektet återuppstått och du hittar vägen till fler bilder här!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. eftersom jag ändå gör jobbet själv, kan jag lika gärna tanka där det är billigast. Reservdelar har bensinmacken inte heller... bara fika och sånt.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Hannele!

    SvaraRadera
  3. PS men varje magnoliablomma är väl värd sitt pris!

    SvaraRadera