fredag, maj 13, 2016

Ligger "hemma" till höger eller vänster?

"Signe var, som man säger, 'pigg och kry' i det längsta. Kroppen orkade förvånansvärt mycket om man betänker att den hängt med i åttio år. Knoppen hade också hållit sig tämligen fräsch. Men så började saker hända, saker som kändes nya och hotande.

Plötsligt tvekade hon: skulle hon köra till höger eller vänster i korsningen när hon var på väg hem från Ica? Bodde hennes son verkligen i det där röda huset? Hade någon möblerat om vardagsrummet? Frågorna dök ideligen upp. Korsordet, som varit en trogen vän i åratal, blev motsträvigt. Vad hette asagudarnas gris nu igen, åtta bokstäver? Jo, den hette Särimner, också fjärde gången hon bad om hjälp med lösningen.

Läkarbesöket var oundvikligt. Bilförartestet också. Signe fnös åt frågorna. Hon som kört bil prickfritt i över sextio år, skulle hon behöva svara på sådant trams! Men ...."

Jag hoppas att du vill läsa hela texten. Kommentera, dela gärna! 
Du hittar den på News55, där du också får nyheter, mat- och resetips och hittar en och annan liten quiz att motionera hjärnan med. Det är ju som bekant en kroppsdel som det är viktigt att hålla igång!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. jo, min far envisades att köra bil, fast han inte hittade - för den dumma kvinnliga läkare förbjöd honom att köra, och dumma frun som försökte gömma bilnycklarna...

  SvaraRadera
 2. som tur körde min far bara på snövallen och förstörde mycket av bilen, dyrt.

  SvaraRadera
 3. svärfar försökte med GPS ett tag, men det tekniska är inte lätt

  SvaraRadera
 4. Nej det är ju inte bara föraren och egna bilen det handlar om - de kan ju ställa till med mycket i trafiken, elände för andra också!

  SvaraRadera
 5. Man kan bara hoppas man slipper vara med om det. Både att bli dement och att vara den bredvid.
  Och när ska den ta steget till att den som är dement inte kan bo hemma längre? Det är svårt. Speciellt om den demente inte alls förstår och kan anklaga den andre.
  Har du läst Eva Spångberg om hennes dementa mamma? Hur hon löste problem på litet annorlunda sätt.
  Och även Maj Fants bok om sin mamma. Båda skrev väldigt bra. / Britt

  SvaraRadera
 6. Jag tog hand om min mamma när hon blev dement. Det är en hemsk sjukdom. Så fruktansvärt förnedrande.

  Synd att man måste ha ett facebookkonto för att kunna lämna en kommentar på News55.

  SvaraRadera
 7. Inte lätt att själv avgöra om man drabbats ... som när man fastnar i ett taggigt snår av funderingar om det är en slånblomma eller en slånbärsblomma ...

  SvaraRadera
 8. Britt - Maj Fants bok läser jag, Spångbergs känner jag inte till.
  Asta - det är ett öde man inte önskar någon. Men visst kan du kommentera på News55 utan att ha ett facebook-konto!
  Ulla - ack ja ...

  SvaraRadera
 9. Då gjorde jag väl något fel för den bad mig logga in på Facebook vilket då alltså inte kan göra. Får väl testa igen en annan gång. (Jag had inte klickat i rutan för att publicera på facebook)

  SvaraRadera
 10. Jag gjorde väl något fel för den bad mig logga in på Facebook, vilket jag alltså inte kan göra. Jag får försöka igen en annan gång. (Jag hade inte kryat i publicera på Facebook)

  SvaraRadera
 11. Anonym2:27 em

  Tack för en stark och berörande text, Aina! Har läst på News55 och den väcker många funderingar. Jag njuter nog lite extra av den friska dag jag fått idag, tack vare den. Och att även my belowed make är stark och glad och på väg att planera nya äventyr ihop med mig.... känner mig tacksam. Sörjer med Signes nära o kära. Bra bli påmind.

  SvaraRadera