söndag, maj 29, 2016

Så ska det firas!

Mötte nyss årets första andmamma med fem barn - så passande på Mors dag!
Dags igen: Mors dag.
Och äntligen har jag hittat ett dokument som drar upp klara riktlinjer för hur en dag som denna ska firas. Bra att ha för den som eventuellt tvekar!

Så här bör det alltså lämpligen gå till:
1    1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
2    2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
3    3. Hon bjudes före uppstigandet på kaffe och bröd; helst sådant som barnen själva har bakat. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
      4. Vila och frihet från allt hushållsarbete beredes henne, så långt möjligt är. Barnen hjälpa till i hemmet så mycket de kunna, sopa, laga mat och diska.
5    5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet där far i huset medverkar. Något vackert läses upp, och ett hjärtats TACK bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft.
6    6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram. 

      Vem som ska ha äran för denna handfasta instruktion vet jag dock inte. Den är inte från i fjol, så mycket är tydligt, om inte förr så när man kommer till den sista punkten: där bör i dag stå "mail eller sms". I övrigt så är det väl bara att kopiera och lyda, eller hur?

Och eftersom morgonen redan passerat och du eventuellt missat punkterna 1, 2 och 3 får du väl helt enkelt arkivera listan. Det är bara ett år tills den kommer till pass nästa gång!


  Att fira Mor är för somliga att försöka slå knut på sig själv ... men upp med
flaggan bara!

      Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Anonym2:02 em

  Den listan bör ju spridas ...

  SvaraRadera

 2. Broschyren gavs ju ut av Kommitterade för Mors dag, men vem som egentligen skrev reglerna är nog oklart - kanske Cecilia Bååth-Holmberg, som introducerade dagen i Sverige.
  Och den stackars Anna Jarvis dog djupt olycklig och desillusionerad därför att dagen spårat ur och blivit kommersialiserad.
  Margaretha
  som inte fattat
  att det är mors
  dag i dag - inte
  förrän nu, när hon
  läst detta inlägg

  SvaraRadera
 3. nu är vi tre generationer mammor på samma ö - snart dags att jag också blir firad :)

  SvaraRadera
 4. P.S.
  äldsta sonen ska snart bjuda på middag på en annan ö ♥

  SvaraRadera