lördag, april 21, 2018

Citat från en alltför tidigt slocknad stjärna

" 'Att göra musik som når ut till så många är den bästa känslan i världen. Mitt ursprungsmål, att spela på klubbar och försörja mig själv, är redan uppnått, allt det andra är bara bonus.' /.../ Ödmjukheten verkar oförställd. Kanske är han helt enkelt alltför överraskad över sin lika snabba som enorma framgång för att låta den stiga åt huvudet."

-Tim Bergling, mer känd som musikskaparen Avicii med internationell stjärnstatus, kommenterade sitt liv i en intervju i Svenska Dagbladet för fem år sedan. Idag, dagen efter hans oväntade och sorgliga död, publiceras artikeln igen. Avicii blev bara 28 år. Mängder av fans spridda i hela världen sörjer succékillen som jobbat med Madonna och en rad andra storheter, haft massor av hitlåtar på olika topplistor och fått regeringens musikexportpris (2013) bland annat.
Sveriges Television sände nyligen en dokumentär om Avicii och hans karriär: "True Stories". Du kan se den på SvT Play här.
Fler lördagscitat hittar du nog under dagen hos Marie i Skrifvarstugan.

9 kommentarer:

 1. Jag har ingen aning om hur hans musik låter, men sorgligt är det när så unga människor dör.

  SvaraRadera
 2. Kolla på Youtube, bra låtar även om man inte gillar allt/alla!

  SvaraRadera
 3. Sonen kom lite lätt chockad och berättade det för oss i går kväll.

  Det är verkligen sorgligt. 28 år ...

  SvaraRadera
 4. Jag hamnade i total chock. Har inte kunnat ta in denna tragiska händelse och måste vänta lite innan jag kan ta mod till mig och kolla dokumentären om honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ingen feelgood-rulle. Tragedi, snarare, när stress och press slår en människa i bitar.

   Radera
 5. Otroligt sorgligt och han var alldeles för ung och hade mycket kvar att ge.

  SvaraRadera
 6. Du kommer troligen att bli helt chockad. Men jag visste inte ens vem Avicii var. Men när dom berättade om hans död på BBC blev till och jag medveten om denna internationellt så uppskattade svenska stjärna. Hemskt att gå bort vid 28-års åldern. Fruktansvärt! Du kunde inte valt ett mer passade dagsfärsk citat...

  SvaraRadera