onsdag, april 18, 2018

För bra för att vara sant

Om erbjudandet verkar vara för bra för att vara sant är det nog det.
Påminns om detta varje dag när jag trycker i gång datorn och öppnar mailkorgen. Det är ingen hejd på fina erbjudanden som dyker upp där. En ny mobil har jag att hämta ut var och varannan dag, mobiler av ”fina” märken.

Presentkort att handla för i diverse varuhuskedjor har jag också haft den enorma turen att ”vinna”. Det händer också att ”eftersom jag deltagit i någon enkätundersökning” (som jag aldrig sett till och inte skulle ha besvarat om man bett mig) kan jag plocka ut en rätt storslagen belöning för min möda.

För att inte tala om alla dessa enorma summor som någon lämnat efter sig i och med sin död. Den avlidne har bott mycket långt bort på en plats med vilken jag saknar alla band. De rättmätiga arvtagarna behöver ett konto i något annat, rekorderligt, land för att plocka ut pengarna den vägen – och ja, det handlar om mångmiljonbelopp, och ja, jag får naturligtvis min beskärda del bara transaktionen är klar.

Någon gång är de där kontaktförsöken en aning mer tydliga .... och hur det yttrar sig får du veta om du läser hela min text som finns ett klick bort, här på News55.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jodå, jag har också fått inviter från diverse stiliga män både på Facebook och Instagram. Det är rent märkligt hur många amerikanske militärer som är intresserade av mitt Instagramkonto som är kopplat till min blogg. Det är också märkligt att de så snart söker kontakt och att de ofta uttrycker sig exakt likadant. Men skämt åsido så tror jag inte att vi är mer lättlurade nu. Vi utsattes helt enkelt inte för lika många försök förr. Sedan tror jag att det har betydelse att allt går så fort på nätet. Det är lätt hänt att trycka på den där länken som man inte borde trycka på innan man har tänkt efter ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i alla fall klarat mig. Hittills ... och det hoppas jag att du också har gjort!

   Radera
  2. Jadå. Det är bara lite tråkigtatt man ska behöva vara så misstänksam hela tiden.

   Radera
 2. inte mycket som är gratis,
  facebook klickar jag på så lite som möjligt, behöver inte - för banken skickade några försäkringspengar 158 kr, det kostar 30 kr om jag ska handla för pengarna i nån affär....

  Vet inte hur mycket moms svärdottern fick betala för att få sin födelsedagspresentpaket från Australien... som postNord inte levererat än efter fem veckor, de har fullt upp att skicka en miljon (!!) paket tillbaka till Kina - för folk vill inte betala sin moms...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Postgången är inte vad den en gång var.

   Radera