lördag, maj 04, 2019

Ett märke som märkts

Etiketten från ett köp för rätt länge sen låg kvar i fickan på plagget. Design: Gunilla Pontén, en modeikon som slutat jobba, vars kläder inte längre går att köpa annat än (rimligen) second hand.

Hon har alltid gjort roliga modeller som inte liknat alla andras, en originalitet som också betytt att tunikor, jackor och klänningar med hennes namn i nacken inte blivit omoderna, eftersom hon skapat sin egen trend, kläder som märkts. Och vi som gillat hennes stil, vi har inte slängt nåt!

Vid nyåret stängdes hennes sista butik för gott. Hon fyller faktiskt 90 i juni! Men nu får i alla fall hennes prislapp hänga kvar ett tag till, som ett perfekt bokmärke!

Vi som letat bokmärken och visat dem på lördagarna är Boklysten, Hannele och BP. Ja, och så jag då. Det har blivit både gammalt och nytt, köpt, hemtillverkat, sånt man fått i present, bortglömt men plötsligt återfunnet. En egen liten samlarnisch som har den enorma fördelen att prylarna nästan inte tar någon plats alls!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. har inte en enda med Ponten, hon har inte varit i Göteborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. har köpt helt nytt i veckan:
      http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/kopt-nytt-bokmarke.html

      Radera
    2. Pontén fanns säkert på NK i Göteborg också. För halvlänge sen.

      Radera
  2. Ett perfekt bokmärke!

    Vet du, jag har massor med bokmärksinlägg i utkast men vet inte riktigt när jag ska publicera dem! De krockar ju med mitt Lördagsgodis.
    Ska ja publicera dem på fredagar ... Söndagar är ju Skyltsöndag, liksom.

    Jisses vilka bryderier, va!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får väl vara lite generös och köra två inlägg på en och samma dag då kanske? Mina bokmärken är nog på väg att ta slut ...

      Radera
  3. Vet såklart vem Gunilla Pontén är, men hennes kläder har aldrig varit mitt stuk. Tror man måste vara en viss "typ" för att göra plaggen rättvisa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla kan ju aldrig gilla allt, och det är väl i grund och botten tur!

      Radera