torsdag, maj 16, 2019

Hatkärlek?

Bloggkollektivet Kulturkollo slänger ut en liten fråga varje vecka, en fråga som det står oss alla fritt att plocka upp och besvara. Just nu denna som Linda står för:
Veckans utmaning handlar om det du älskar att hata eller hatar att du älskar! 
Det här är en av de "smalare".
Bild från TLC.
Varje gång jag zappar med fjärrkontrollen och hamnar på kanalen TLC tycks jag tvärstanna och börja vrålglo. Det bör jag nog skämmas för. Ändå händer det, inte precis varje vecka men likväl emellanåt. Går kanske att likna vid hatkärlek, även om det är ett starkt ord.

Den här kanalen står inte främst i ledet bland de programföretag som levererar kvalitets-tv. Men de har ett antal serier som på olika sätt handlar om kroppsfixering. Groteskt feta människor deltar i "My 600 pound life". Det går ut på att man ska få en operation som minskar magsäcken och därmed kroppsvikten. Av de som verkligen återfår mänskligt rimliga dimensioner dyker en del upp i uppföljningsprogrammen om hur man blir av med all tom hud som hänger runt kroppen som storsegel i stiltje.

Är detta då tv-program jag rekommenderar? Nej, för allt i världen. Det är ju freak show i ordets sämsta bemärkelse, de där människorna det handlar om är det synd om även om en hel del av deras lidande är självförvållat, eftersom det bygger på ohämmad konsumtion av godis, pizzor och annan snabbmat, i kombination med noll motion (och kanske också dåliga gener). 

Men jag kommer säkert att sitta där och titta igen, på sena kvällskvisten när jag egentligen borde gå och lägga mig ... och när jag tänker efter är väl detta en variant på bekräftande av min självgodhet: "Nog för att jag äter onödigt mycket, men SÅ DÄR illa är det i alla fall inte ...".
Usch.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. som tur så har vi bara svt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det ens tekniskt möjligt? Du måste väl ha TV4 också????

   Radera
  2. jo, jag har nån app för TV4 i min lilla iPad.

   Radera
 2. Det var otippat! Helt otippat! Att du ändå fastnar där alltså. Kan lugnt säga att liknande program ju även finns på trean, femman, sexan, sjuan och åttan enligt tv-tablåerna alltså. Tror att jag faktiskt aldrig tittat på någon av dessa reality-serier. Inte min grej alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsätt undvika dem, det är mitt förslag ... Till mitt försvar kan sägas att jag tittar väldigt väldigt sällan. Och skäms varje gång.

   Radera
 3. Det är otroligt lätt att fastna i alla möjliga och omöjliga program! Ser bara Australian Masterchef där, men det verkar finnas massor av galna serier.

  SvaraRadera