lördag, maj 11, 2019

På resande fot – eller?

Elisa, som börjat skicka ut fem frågor på fredagarna, är nog framme i New York när jag är redo att leverera dagens svar. Resor och förflyttning är temat!

1. När flyttade du senast?
För 30 år sedan flyttade vi från nummer 63 till port nummer 71. Samma gata, samma hus. Jag lånade en varukorg i närbutiken och körde "flyttlass" på gården.

2. På vilket sätt tar du dig helst från plats A till plats B?
Flyger om jag ska långt, men flyger sällan numera. Åker gärna tåg. Till Barndomslandet måste vi ha bilen. På hemmaplan blir det mest buss eller promenad. Har nästan slutat cykla, det har blivit för farligt.

3. Vad flyttas ofta runt hemma hos dig?
Inte så mycket, faktiskt. Tavlor kan byta plats, dukar, kuddar och gardiner växlar. Gillar att variera den så kallade heminredningen, inom rimliga gränser.

4. Är du en soffpotatis eller hurtbulle?
Varken eller, tror jag. Sportade mer förr, men försöker fortfarande röra på mig en del. Trivs ibland i soffpotatisläge ... eller i solstolsdito ...

5. När förflyttar sig dina tankar till dagdrömmarnas värld?
Innan jag ska somna. Vilket inte är bra, för då är det lätt att jag piggnar till.


Och apropå resor så har jag (som någon kanske märkt) just haft lite semester. Varit på resande fot, alltså. Då blev det även bloggsemester den här gången. Men nu är jag hemma igen, på plats vid min laptop!


Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Så trevligt, här har det varit kallt...
    Du som gillar nya ORD:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/slang-inte-mat.html

    SvaraRadera
  2. Härligt med en tripp till Mallorca! Hoppas du hade det bra och att vädret var fint. Det har ju vänt sig till rätt köl nu, äntligen varmt!

    SvaraRadera