fredag, mars 02, 2007

En skitsak

Ideligen slås jag av en och samma tanke. Egentligen en skitsak, men ändå.
Den kan låta lätt absurd, men ni kommer snart att fatta.
Tanken är nämligen, att alla rörelsehindrade människor måtte ha fantastiskt långa armar.

Vad kan annars vara förklaringen till hur man placerar toapappersrullen på handikappmuggen?
Alla hamnar vi ju där ibland, när kön till de övriga är lång eller antalet bekvämlighetsinrättningar underdimensionerat.
Mig händer det titt som tätt på jobbet, där rätt många människor samsas om två toaletter – den ena helt stadgeenligt rullstolsvänlig.

Men när jag sitter där och ska ha tag i en pappersbit, då får jag sträcka mig så att jag nästan trillar i golvet. Och då undrar jag hur folk som är lite mer småväxta gör, själv är jag åtminstone av någon sorts medellängd och vad beträffar armarna brukar mina kunna platsa som ”kalasarmar” – alltså sådana som når det man verkligen vill räcka.

Har verkligen ingen begåvad uppfinnar-Jocke kunnat kläcka idén till en hållare som går att placera lite annorlunda? (ibland har någon hängt rullen direkt på de fällbara stödhandtagen). Har ingen rörelsehindrad vrålat av ilska? Är det alltså bara jag som är missnöjd – ja, i så fall är det väl skit samma, vilket måste vara ett lämpligt uttryck i sammanhanget.

Då har jag ändå inte sagt ett pip om hur det känns när man äntligen lyckats fånga upp den där eftertraktade pappersfliken. Som i nästa sekund dalar mot golvet som en kvadratdecimeter stor pappersflaga, medan resten av rullen är bergfast förankrad i den där förkättrade hållaren, som kan göra konfetti av hur många meter toapapper som helst.
Om man bara räcker det, vill säga.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Anonym1:55 em

  Såna saker kan man faktiskt fundera över mer än en gång... och också hur man kan komma på tanken att lägga reservtoarullarna i ett låst skåp

  SvaraRadera
 2. Det är väl ganska ofta karlar som designar sånt? Såna som står upp och kissar... och oftast har lite längre överkropp och armar?

  Hade kvinnor designat städskåp skulle det ha funnits väggurtag så att den alltid var inkopplad och man snabbt kunde dra ut snabeln och ta upp skräp i hallen...

  SvaraRadera
 3. Fast en rörelsehindrad står väl sällan på hc-toa - eller????? Ja
  inte vet jag. Får fortsätta att sträcka mig, eller vänta på att den andra blir ledig.

  SvaraRadera