fredag, juni 15, 2007

Vad händer en ledig dag?

En stor fördel med att semestra hemma
är att man har god tid att läsa morgon-
tidningarna.
Att i lugn och ro kunna bläddra igenom rubb och stubb, sport, ekonomi, recept och förströelsesidor är faktiskt semester på sitt eget vis. Vad kan tänkas hända en arbetsfri dag i juni?
Jaså, du har inte ledigt? Och har inte hunnit öppna en blaska ens? Då så, då ska jag hjälpa
till, det gör jag så gärna!

Tänk bara att just i dag kommer 52 miljoner människor runt om i världen att äta sin lunch på McDonald’s. (SvD) Att försöka föreställa sig det berget av hamburgare och pommes frites utlöser väl nästan kräkreflexen, även om jag också gärna äter en Big Mac ibland.

På utrikesfronten står Palestina än en gång på randen till undergång. Inbördeskrig råder, regeringen är upplöst och framtiden ter sig mera oviss än någonsin. Cordelia Edvardsons analys i SvD är, som alltid, läsvärd.

Lars ”Tsunamin” Danielsson finns kvar som rubrikernas man. I senaste rapporten från katastrofkommissionen får han mer kritik.(DN, SvD) Själv kan jag vittna om att han nog tagit viss lärdom, blivit lite försiktigare i livet. Det omdömet bygger jag på att han kom cyklande framför min bil häromdagen, såg sig noga om och hade naturligtvis (?) hjälm (det där står alltså inte i tidningen utan är en exklusiv information till Klimakteriehäxans läsare!)

Ska vi ha alkolås i alla bilar? Ja, tycker NTF. Varför inte? Visst skulle det väl omöjliggöra en hel del livshotande bilkörning? Tre av tio rattfyllerioffer är oskyldiga medtrafikanter i dag! (SvD) Skrämmande.

Svenska badrum möglar trots renovering, det är toppnyheten i DN. SvD har den också.
Sån tur, då, att vi inte fått ändan ur vagnen och gjort något åt våra gamla badkar och halvkaklade väggar!

Ett nytt bantningspiller är effektivt men ger åtta procent av patienterna depressioner. Men för att få medicinen utskriven måste man ha ett BMI över 30. (DN) I Sverige används den, i USA stoppas den nu.

Första dagen är avklarad i musikmetropolen Hultsfred. Ingen färsk rapport har ingått från sonen, som är där med 30 000 likasinnade. (DN) Det står i SvD att man numera är noga med sopsorteringen på festivalområdet – bra, se till att de tar med sig den vetskapen hem!

Och hur ska det gå för våra vanligtvis så duktiga svenska friidrottare? Är det i dag Christian Olsson ska ta sitt livs tre längsta steg, eller är det dags för Carro att pressa sina tider ytterligare? Det är Bislett Games i Oslo, sänds i fyran kl 20, och man kan ägna en god stund åt att i förväg kalkylera segerchanser och rekord. Så som DN gör.

För sommarkocken finns en hel matbilaga med dagens SvD. Två viktiga ingredienser i flera recept: jordgubbar och tomater. Att jag älskar jordgubbar, det vet ni redan, men jag är också tomatoman – så är du skapt som jag är den bilagan som gjord för dig, fast den inte finns på nätet utan måste köpas.

Lätt irritation utlöser artikeln om familjen (Stefan) Perssons ekonomi. (SvD) Varför köpte inte jag H&M-aktier när de introducerades på börsen? Ja, jag vet förstås svaret, jag hade helt enkelt ingen susning om att aktieaffärer fanns på den tiden, men det hindrar inte att jag önskar att jag hade handlat värdepapper i stället för att mata spargrisen. Då skulle jag inte ha varit lika förmögen som Perssons, men hu så rik jag skulle ha varit ändå.

Lägg till allt detta att sommarreorna nu brakar loss i så gott som varenda affär. Och eftersom den tropiska värmen verkar ha dragit sig tillbaka till de trakter där den ursprungligen hör hemma (i norra Dalarna snöade det i går!)kan det kanske passa bra att flanera i någon galleria i stället.
Fast det vore ännu enklare om man, som sagt, hade stärkt kassan med de där H&M-aktierna…
Men en ledig dag hinner man också blogga. Alldeles gratis!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

  1. Neeeejjjj, inte flera bantningspiller nu.... *skrattar*

    SvaraRadera
  2. Anonym1:40 em

    Så tjusigt det blivit med foton!
    Jag blev så förvånad att se dem f f g så jag glömde läsa bloggen.
    Nu ska jag göra det. Vi hörs!

    SvaraRadera
  3. Anonym3:06 em

    En alldeles vanlig dag, 15/6 2007, med en hel del tänkvärda notiser i pressen.

    Eftersom det är mattid snart fastnar jag för två som handlar om just mat.

    Tomatoman, lökoman - där jag bor märker jag att vissa frukter och grönsaker har sina fullträffsår och då passar jag på att frossa. Just nu är det ananas, lök och potatis.

    Trots upprepade vistelser i USA har jag aldrig testätit något från McDonalds. Fel förstås, men jag ska försöka fixa det innan jag dör.
    Venedig har jag redan sett. Två gånger, faktiskt. Så det är avklarat.

    Hoppas sonen har det trevligt i Hultsfred! Och dottern i Grekland om hon har hunnit iväg.

    SvaraRadera
  4. Det finns faktiskt några bilder tidigare också, fast många är det inte. Men nu när jag har ledigt och kan sitta och leka så... fast hur mycket kuligare blir det?

    SvaraRadera
  5. Anonym8:45 em

    Jo...ja...kanske inte "kuligare" direkt, men ögat dras onekligen dit på ett annat sätt. Möjligen ser det proffsigare, mer designat ut. Fast det vete fan om det behövs. Och JAG tycker kanske att det t o m känns litet mindre personligt.
    Fast fotona är fina och representerar bloggens innehåll alldeles utmärkt.

    Jag har sett en eller ett par bilder förut men idag var det plötsligt fullt av dem.

    SvaraRadera