tisdag, november 04, 2008

Tisdagstema - vid en grav


Hur har vi firat halloween, det är frågan som ger veckans tisdagstema.
I mitt fall är det sanna svaret inte alls.
Men helgen som också och ursprungligen kallas Alla Helgons Dag brukar ju betyda att gravar smyckas inför vintern, med väderbeständiga kransar, lyktor och annat som tål både snö och kyla.
Kanske var det det som var tanken när Bajen-nallen av betong, med "Oddset"-logga på bröstet, kom på plats vid en urngrav på Skogskyrkogården.
Fler bilder på tisdagstemat här.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. Anonym11:42 fm

    Sicken dum idé med det USA-importerade firandet av Halloween!
    Själv fick jag pudersocker inkastat både genom brevlådan och garagedörren och då hade de rackarna (ungjäklarna)inte ens ringt på för att låta mig välja "trick or treat" - ´bus eller godis´ är väl den svenska varianten på uttrycket.
    Mina två vovvar var jätteförtjusta och slickade i sig en del av härligheten medan jag själv skurade och gnuggade för att få bort det.
    Tänk om dom hade blandat det med råttgift.....

    Bajen-nallen är jättesöt!

    Kulsprutan

    SvaraRadera
  2. Anonym12:11 em

    Samma här.. tycker de där två kan ha skilda helger i så fall.
    Att besöka de våra och tända ljus är en självklarhet hos mig, men vi gjorde något annat oxså;-)
    Ha de fint

    SvaraRadera
  3. Anonym12:42 em

    Vi firar inte heller Halloween och dessutom ogillar jag att den ligger i anslutning till Allhelgonahelgen, det gör det hela lite osmakligt.

    Vilken vacker bild du illusterar med!

    SvaraRadera
  4. Fin bild!! Och visst är det egentligen ett ofog med Halloween!! Men det är mysigt och rofyllt att gå på kyrkogården under Allhelgona-helgen! Må gott!

    SvaraRadera
  5. Anonym7:45 fm

    Jaa, det där med att fira halloween,i Sverige, råder det delade meningar om, vi har inte firat i år,själva, men samtidigt känns det som att glädje måste också finnas med, när vi hågkommer de som gått bort.. ähh det var svårt att utveckla...
    Läcker björn!
    Ha e!

    SvaraRadera
  6. Anonym9:42 fm

    Jag lät helg bara bli bra och sände alla jag tycker om en tanke. Detta var första året på länge jag inte var på kyrkogården. Och det ju gick ju bra det med.
    mvh lisa

    SvaraRadera
  7. Anonym4:44 em

    Mycket personligt vid gravarna nu, även foton har kommit till svenska gravar. Bra tid att minnas alla, som inte är med oss längre.

    SvaraRadera