onsdag, maj 05, 2010

Sköna Maj

Jo då, jag VET att det är i fel ordning. Och visst har jag vetat att den uti backarna står, nigandes och sägandes ”Nu är det vår”.

Men den här gången råkade det faktiskt bli så att jag inte träffade på en endaste liten blåsippa förrän jag redan var riktigt välbekant med vitsipporna av 2010 års upplaga. Fast nu har jag träffat dem, nöjd och glad!
Blåsippsblå är en alldeles förtjusande färg, passande inte bara på små blyga blommor, faktiskt. Eller hur?

Det val Valborg senast jag hade ett bredband inom räckhåll. Och en sak är säker: lika vitsippsvacker som Valborg var, lika hysteriskt underbart blommande fint är hela Mellan-Sverige så här i maj månads inledning, verkar det som.

Den som får uppleva en svensk vitsippsbacke har definitivt levt ett bättre liv än den som får klara sig utan den synen, det är alldeles glasklart. Miljarder små ljuvliga blommor gör världen vitprickig, jag hör hur jag oavbrutet brister ut i små stön av lycka och förtjusning. Har du inte varit ute på sippspaning än? Skynda, skynda, för fröjden är alltför kortvarig!

Lägg därtill att tillbaka i huvudstaden har Ringvägens tulpanparad också börjat slå ut.
Vad mer kan en blomsterälskare begära?!?
Jo möjligen att de gatuarbetare som jobbar med någon sorts reparationer i kvarteret närmast Zinkensdamm inte hade lagt en massa plåt och skräp rakt över några hundra tulpanlökar som annars skulle ha bidragit till prakten.
Om man nu får gnälla lite också.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Visst får du det:) Ringvägen och Zinkensdamm är två en av mina barndoms trakter men dom möts på vägen. Fast så blomstrande var dom inte på den tiden. Dom var blomstrande på andra sätt;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Anonym2:07 em

  Stackars lökar! Det är klart att man får gnälla.

  Tack för fina foton för oss som är ´out of range´ för att personligen se dessa årliga underverk. Vit- och blåsippor. Jag säjer bara ÅHHHHHH. Stackars oss som får hålla till godo med "bara" hortensias :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera