tisdag, juli 19, 2011

Årets sämsta dag – på nätet

Att svenskarna är ett uppkopplat folk, det är ingen nyhet precis. Bara Sydkorea har fler bredbandsabonnemang per capita.
Fast vi sitter inte och surfar lika flitigt året runt. I normalläge är söndagarna veckans "bästa” surfartid. Men när dagarna blir ljusare tar vi kortare stunder vid datorn.

Just nu är vi inne i en verklig lågtrycksperiod när det gäller datatrafik. Anledningen heter förstås semester. För även om vi kanske skickar några mail, ströbloggar lite eller fingrar på en nyanskaffad läsplatta, så går nätaktiviteten ner dramatiskt.

Nu förutsägs det dessutom att i morgon, onsdag, står vi inför årets verkliga bottennotering i de sociala mediernas Sverige. Det är Telia som påstår det, mot bakgrund av hur datatrafiken sett ut i både fasta och mobila bredbandsnät de senaste fem åren.

Så småningom tar alltihop fart igen – för våra semestrar varar förvisso inte för evigt, även om det också är så att datorerna i vissa lägen gör det möjligt att ta lite extra ledigt: vi är ju ändå alltid nåbara ...
Hav tröst, du som förtvivlat noterar att din besöksstatistik på bloggen dippar dramatiskt och att kommentarerna uteblir det närmaste dygnet.
Det betyder bara att expertisen har rätt: onsdagen den 20 juli är ett lågvattenmärke i it-Sverige.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Tack för att jag fick en förklaring! ;)

    SvaraRadera
  2. Hos mig har det varit extrem låg verksamhet i flera veckor, och jag tycker att det är jätteskönt.

    Men på Facebook skriver folk som bara den. Dagens toppnotering är en "vän" som skrivit 12 inlägg...

    SvaraRadera