lördag, juli 23, 2011

Direktrapport från helvetet

Hon heter Prableen Kaur, hon är ung och hon är aktiv inom AUF, den norska motsvarigheten till socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU. Mer vet jag inte om henne. Men Prableen var en av deltagarna i lägret på Utøya, den lilla ön som beskrivits som paradiset som i ett slag förvandlades till helvetet.

Nu vet vi att den mardröm ungdomarna tvingades genomleva pågick i ungefär en och en halv timme - kalla det gärna en evighet eller två, för så måste det ha känts. En galning förklädd till polis med två olika skjutvapen gick in för att döda så många som möjligt - han lyckades i 68 fall. Dödssiffran kan komma att ändras.

På sin blogg har Prableen Kaur nu skrivit ner det hon var med om. Skakande läsning - vi lär aldrig riktigt förstå, men hon ger oss en liten inblick ändå. Klicka på länken!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Nej, det går inte riktigt att ta in att det är/var på riktigt. Kanske är hjärnan lite slö just för att det blir för tufft. Vad jag än gör de här dagarna, går tankarna ideligen till alla drabbade - och många tankar till galningens mamma och familj...

  SvaraRadera
 2. Det är för stort och för nära. Bilden av Norge är ändrad i grunden. Tankarna svindlar när jag tänker på den skräck han skapade och den sorg han lämnar efter sig.

  SvaraRadera
 3. omöjligt att förstå

  på Hisingen hände nåt liknande, av ren dumhet, för tiotal år sedan

  SvaraRadera