lördag, juli 13, 2013

Glömska

Det är ju så lätt att glömma saker, förlägga ett och annat, tvingas leta i evigheter efter ägodelar som man hade i sin hand alldeles nyss.
Men ett och annat borde det väl ändå vara straffbart att glömma på platser där vem som helst kan bli upphittare? Som till exempel när man tappar bort en levande boaorm?

I Östersund bytte en lägenhet ägare nyligen. Och döm om de nya invånarnas förvåning när plötsligt en stor orm kom ringlande på golvet. Reptilen visade sig tillhöra den som bott i lägenheten, men som flyttade för ett par veckor sedan. Utan att få med sig sitt husdjur.

Nu är saken uppklarad. Polisen kom, tog hand om boaormen, som nu återförenats med husse. Och eftersom det inte är olagligt att glömma kvar en orm, så har ägaren inga efterräkningar att vänta.
Håll med om att glömska kan ha sina svarta sidor. Jag är väldigt glad att inte vara upphittaren ... det verkar inte ha blivit nån hittelön heller ...

Copyright Klimakteriehäxan

Källa: TT

4 kommentarer:

 1. Jag läste en gång om saker som engelsmännen glömt på tunnelbanan i London. Bl.a. en uppstoppad örn!

  SvaraRadera
 2. Prat' inte på't - som de säger i din hembygd... Glömska är jobbigt. Men nån orm har jag nog inte glömt nånstans. Glömmer mest bara namn och sånt, men ingen märker ju när de hittar dem!

  SvaraRadera
 3. jag är inte rädd för ormar, men vill välja tillfälle att umgås med dem.

  SvaraRadera
 4. Kul bild på temat och var har själva bilen tagit vägen. Den biten är inte billig som ligger där. Det vet jag som har kraschat en sådan på en bil. Undrar varför de inte hämtat den.

  SvaraRadera