söndag, juli 14, 2013

Varning för rea!

En gång lovade jag mig själv att den där affären skulle jag ALDRIG handla i. En riktig tantaffär, för att inte säga kärring-. Systerskor och fotbäddar, extra bredd för tårna och jag vet inte allt som den där butiken hade att erbjuda.

Men så hände något. Jag fick se ett par oemotståndliga pumps, leopardmönstrade. Måste ha! Fick alltså övervinna mitt motstånd. Och blev lite omvänd. För det har visat sig att de där djurfläckiga fått andra läckra efterföljare. Har hittat prickiga med klack, tuffa italienska snörkängor, blommiga loafers, snygga mockastövlar.  Dock är detta ingen affär för fynd, prislapparna är ganska rejält tilltagna – skor är ju dyra nu för tiden.

Därför är det lite intressant att hålla koll på rean, för det är då jag har handlat. Vilket är ett äventyr i sig. Folk står i kö innan butiken öppnar, medelåldern är hög, några har gubben med sig (för att bära påsarna, kanske?). När det så är dags att slå upp dörrarna fattar en vakt posto i öppningen. Bara ett visst antal människor släpps in åt gången, och kunderna kollas också när de, svettiga av trängseln, lämnar lokalen: kan någon lyckas smuggla ut ett par eller finns möjligen någon enbent som nöjer sig med en högerdoja?

Där inne är det väldigt ont om stolar att sitta på. Krångligt för vilken skoprovare som helst, extra besvärligt för den som med ålderns rätt kanske inte har bästa balansen. Folk tar stöd mot hyllan för storlek 40 och jobbar på. Frågorna haglar över den i allmänhet vänliga personalen, kassaapparaten går varm – det är ju rea!

Måndagen den 15 juli är det dags igen, det förkunnade stora annonser i söndagens tidningar. Ja, ni ser annonsen här – av en enda anledning: de försöker ju luras! ”HALVA ORDINARIE PRISET” står det. Men det är evig lögn. Bara tre av annonsens sexton modeller är nedsatta med 50 procent. Alla de andra mindre rabatterade.

Rusar jag dit? Nej, jag har ju upplevt hysterin där inne. Så stort behov har jag inte. Om jag ska dit väntar jag någon vecka. Är det då bara systerskor för fotbäddar kvar (där är jag tack och lov inte än) blir det definitivt inget handlat!
Ta detta som en liten varning. Såvitt du inte älskar att trängas. Och struntar i att halva-priset-rean oftare  handlar om en helt annan rabatt.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Anonym11:28 fm

  Mycket fiffelåbåg existerar när det gäller priser och sortiment på reor. Tyvärr.
  Bra att en del av säljarnas "knep" uppmärksammas och delas ut till kunderna.
  Tack!
  Att man ibland måste trängas när det gäller rea är förståeligt, men här verkar det inte som om kunden respekteras speciellt mycket ö h t.

  Kulsprutan

  SvaraRadera