fredag, september 09, 2016

CITAT om kvinnor i politiken

"Any woman who understands the problems of running a home will be nearer to understanding the problems of running a country."

-Sagt av Margaret Thatcher (1925-2013), konservativ partiledare och brittisk premiärminister. Möjligen något för Hillary Clinton att plocka upp i pågående infekterad debatt inför presidentvalet i USA. Jag är för tillfället på besök i Kentucky och kan förstås inte låta bli att titta på nyheterna, fulla av Trump och Clinton på olika vis. För att inte tala om mannen som tänkt bli tredje valmöjligheten, Gary Johnson. Han gjorde bort sig praktfullt i går genom att fråga "Vad är Aleppo?" i direktsänd tv-intervju. Reportern tappade hakan, sa "Du skämtar?". Johnson skämtade inte utan fick bli informerad om staden i centrum för den syriska flyktingkatastrofen. Thatcher hade aldrig missat en sån fråga. Inte Hillary C heller. Men med Trump vet man inte så noga. 

1 kommentar:

  1. Lite mörkrädd blir man - själv är jag mest intresserad av vad som händer på Hisingen - men har ju ingen avsikt att styra världens mäktigaste nation. Men kvinnor ät ju duktigare, på det mesta! Läser du Britt-Marie Mattsson i Göteborgs-Posten?

    Trevlig fortsatt resa!

    SvaraRadera