tisdag, september 27, 2016

Mitt i pågående duell


Vad ska USA:s nästa president heta? Donald Trump eller Hillary Clinton? Svaret får vi först den 9 november, men sällan har väl två namn varit så dominerande i nyhetsflödet som just de där två.

Och när man som jag haft förmånen att vistas i USA ett par veckor på parkettplats (d v s i en tv-fåtölj i ett vardagsrum i Louisville, Kentucky) blir intrycken överväldigande. Kampanjerna som leder fram till valdagen 2016 förefaller slå alla tidigare rekord: i sändningstider, i publiksiffror, i tillströmning på möten, i spaltmeter och i sociala medier inte minst. Känslorna svallar.

Under mitt besök lyssnar jag på hängivna fantaster i bägge lägren. De är alla, oavsett sida, otroligt skickliga .... /.../

Det blev en hel del tv-tittande under mina veckor i USA, men jag hann träffa mycket s k "vanligt folk" också. Alla hade något att säga om Hillary och Donald. Praktiskt taget samtliga tyckte ändå, innerst inne, att de hade att välja det minst dåliga av två inte alls särskilt bra alternativ.


Du läser hela min text om intrycken av en märkvärdig, ovanligt intensiv valkampanj på News55. Jag befann mig mitt i en pågående duell!
Kommentera gärna, dela vidare så blir jag glad!

  Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. I det här valet är det som att välja mellan pest och kolera känns det som. Gillar varken den ena eller den andra sjukdomen, då båda leder till döden. Men bara att föreställa mig Trump som president gör att jag blir mörkrädd. Karln verkar ju galen. Hillary är några år för sent ute, men verkar vara ett betydligt "säkrare" kort. Som sagt efter gårdagens debatt visade det sig ju att Trump ljög var tredje minut, medan Hillary "bara" var tolfte. Alltid nå't.

    Va kul att ha varit på plats där!

    SvaraRadera
  2. Hannele - köpte två Hillary-t-shirts. En fick sonen (jo, han tyckte den var cool), den andra kanske jag behåller själv.

    SvaraRadera