torsdag, januari 04, 2018

Nytt år, ny helg, ny helgfråga

Mia, som hållit i dirigentpinnen när det handlar om helgfråga till bokbloggare, fortsätter i upptrampat spår. Hon har en tanke med det: att vi bokbloggare kanske lär känna varandra något bättre. Mia lägger till en uppmaning: Så kolla vad andra svarar och skriv en liten kommentar.

Men själva helgfrågan är tredelad och låter så här: Hur tänker du ditt nya bokår? Har du satt upp hur många böcker du ska läsa i år? Vilka utmaningar ska du delta i?
Ojojoj. Mina "kollegor" bokbloggare verkar vara sådana välplanerade, rationella människor. De har svar på sådana frågor!

Jag får helt enkelt försöka. För det första: jag hoppas få bättre läslust 2018 än jag hade 2017. Men då måste jag lägga bort mobilen oftare.
För det andra: nej, det är som med nyårslöften ... de är som gjorda för att brytas. 

När vi kommer till den tredje delfrågan tror jag i alla fall att jag hänger på de jag hittills ägnat mig åt: Veckans topplista, Helgfrågan och Tematrion. De mer avancerade utmaningarna väljer jag bort. 

Dock är det ju så med mig att jag väldigt gärna bloggar också om sådant som inte är tryckt på papper och omsluts av pärmar, och den bredden hoppas jag behålla. Alltid glädjer det kanske någon, eller i alla fall mig själv!

Strax ska jag lyda Mias uppmaning och kolla runt på andras svar och planer. Fast det brukar jag göra, även utan speciell tillsägelse!

Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. jag har haft bra flyt 2017, hoppas det fortsätter, är lite impad av hur mycket jag hann med!

  SvaraRadera
 2. Ja du, mobilen kan allt stjäla lite lästid :)

  SvaraRadera
 3. Men det där med mobilen är jobbigt, jag kan också vara sådan som kolla hela tiden. Det får bli skärpning på det.

  SvaraRadera
 4. Jag hade riktigt bra flyt 2017 och hoppas på repris i år.

  SvaraRadera
 5. Facebook och instagram tar mycket tid från mitt läsande, men försöker i alla fall att se på tvserier samtidigt som jag gör annat så lyckas plöja serier är svårare att göra två saker samtidigt om man läser böcker (ja förutom ljudböcker då)

  SvaraRadera
 6. Mobilen är en förfärlig tidstjuv men å andra sidan tillåter den en att läsa och kommentera på andras bloggar :) Fortsätt mer bredden på bloggen, det är kul med blandade inlägg!

  SvaraRadera
 7. Jag försöker också begränsa antalet utmaningar. Däremot ser jag inte Helgfrågan och Tematrion som några utmaningar. De är mer ett litet tidsfördriv att ägna sig åt när andan faller på.

  SvaraRadera
 8. Kan inte låta bli att tänka på minst fyra bloggare (förutom dig alltså) som har gått med i Goodreads och räknat böcker de har läst under 2017. En kom upp i över 90 böcker, två andra landade på över 60. Hur f'n hinner dessa personer med heltidsjobb frågar jag mig.

  Vad jag vill säga är att ditt inlägg är ett perfekt "svar" på min undran. Å då var du inte ens medveten om min undran;-)

  SvaraRadera
 9. Hoppas läsflytet kommer tillbaka och att du läser precis vad du vill. Det är vad jag hoppas göra.

  SvaraRadera
 10. Allt som finns på webben och TVn tar tid från bloggen och läsandet tycker jag...

  SvaraRadera
 11. Jag har också som mål att försöka prioritera läsningen mer och inte bli så distraherad av annat, som t.ex. dator och tv-serier.

  SvaraRadera
 12. jag läser mycket på andras bloggar. tv - serier tycker jag mycket om, men allra bäst är att läsa

  SvaraRadera
 13. Det blir att läsa en hel del bloggar och ibland blir det lite mycket mobil/padda och tv-serier. Men jag vill ju göra det också plus läsa och blogga etcetera.... :)

  SvaraRadera
 14. Väljer oxå bort avancerade utmaningar. :)

  SvaraRadera
 15. Tycker jobbet tar mer lästid än mobilen ;)

  SvaraRadera
 16. Jag gillar själva idén med utmaningar och planerandet. Att det verkligen blir genomfört är inte lika viktigt.

  SvaraRadera
 17. Jag börjar lära mig lanerandet, men det har tagit sin lilla tid.

  SvaraRadera
 18. Jag har varit extremt strukturerad när det gäller fritidsläsningen, däremot inte lika mycket när det gäller annan läsning, så jag måste försöka få en bättre balans på det i år. I praktiken innebär det antagligen färre lästa böcker för rent nöjes skull.

  SvaraRadera
 19. Jag satte upp så otroligt slappa nyårslöften för förra årets läsning men klarade ändå inte av dem så nog är de gjorda för att brytas alltid. Ändå satte jag upp nya i år? Och försöker göra det omöjligt för mig att misslyckas? Men, men... Något ska väl bli läst i år också.

  SvaraRadera