måndag, april 09, 2018

Hoppet lever!

Det sista som dör är hoppet. Vilken evig tur! Nu när Sanna satt HOPP som temaord för veckans fotoutmaning känns det bra att leta upp konkreta exempel på framtidstro – det hade ju varit trevligt med några barn som hoppat hage, men sådana stod inte att finna när jag tog med mig kameran på jakt efter Hoppet.

Men hoppet jag hittar, det finns förstås utomhus. Pigga krokusar, otvivelaktig grön färgton i den än så länge outslagna häcken, fröpåsarna i rabatten som vittnar om tron på snar blomprakt.

En planta som jag tror är rabarber (bilden direkt nedanför texten) håller på att knöla upp sina blad ur marken på ett sätt som nästan ser ekivokt ut ... det är urkraft som kommer till användning! Och i trädkronan har fåglarna börjat ha vårkonsert. Dessutom är tulpanraderna klart synliga i lökbacken jag ser från mitt sovrumsfönster.

Så härligt att kunna konstatera att hoppet lever!


Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. Visst är det rabarbern - snart kan du njuta av en god paj! Det är så härligt äntligen vår! Som jag längtat. Underbar tolkning och det finns även hopp om sommaren när man ser vad som komma skall i dina land. Ha en riktigt bra seneftermiddag!

  SvaraRadera
 2. Visst lever hoppet! Våren är en härlig tid och hoppet spirar inom en massa områden, både jordnära och mera utsvävande önskedrömmar. En inspirerande bildserie du bjuder på!

  SvaraRadera
 3. Heisann, lenge leve håpet. Viktig å ha noe å klamre seg til når det gjelder. Håper du får ei flott uke ;:OD)

  SvaraRadera
 4. Måste säga att jag är väldigt imponerad över dina upptäckter idag. Antar att du gjort ett studiebesök i Tantolunden. Själv hade jag också hoppats på några vårtecken till temat "hopp" vid KTH och Sophiahemmet idag. Men där hoppades jag förgäves kan jag säga.
  Ett toppen bidrag!

  SvaraRadera
 5. Visst lever hoppet! Och ofta är ju hoppet det sista som överger en. Fina och hoppfulla vårtecken som piggar uupp.
  Såg också några här om dagen på Söder och kände mig också hoppfull.

  SvaraRadera
 6. Så många vårtecken du har hittat. Fint inlägg. :-)

  SvaraRadera
 7. nja, minns sommaren typ 1991 (?) när barnen hade täckjacka hela sommaren... samma temperatur som på nyårsafton.

  SvaraRadera
 8. Ja, man slutar aldrig att hoppas på att det ska bli vår någon gång. Men du har ju bevisat här att det kommer en vår eller kanske att den redan är här. Jag måste ut i trädgården i morgon och titta om det sticker upp någon liten rabarberknopp där också.
  Ingrid

  SvaraRadera
 9. Guuuu så gott m rabarber! Hade alldeles för mycket av det i vår trädgård i Sverige.
  Apropå hopp så såg jag precis en bild på Bob Hope.

  SvaraRadera
 10. LillaSyster och Emma - tyvärr är inte rabarberståndet mitt ...
  Violen och Vilt og vakkert - nog är det tur att man får njuta av lite vårkänsla, vi riskerar ju att gå under annars!
  BP - jag behövde inte ens gå till Tantolunden, det räckte med en sväng runt huset!
  Ditte och Byblixtra - visst spanar man efter vårtecken oavbrutet nu!
  Hannele - men vi dödförklarar väl inte sommaren 2018 riktigt än????
  Musikanta - det är nu det händer!
  Emma - Bob Hope hade ju funkat kanonbra!!! :-D

  SvaraRadera
 11. Jo hoppet lever inför våren! Jag har bestämt att våren är här nu (har tagit av mig och lagt undan vinterjackan)! Underbara bilder, särskilt den på rabarbern! Så vackra och coola de är de ihopskrynklade bladen som blir jättestora som paraplyer senare! :)

  SvaraRadera
 12. Så fina och hoppfulla bilder du visar.
  Det står också klart vilken skillnad det är mellan våra olika vårar.
  Här sjunger också fåglarna sin vårkonsert, vinterns förstås, för vårens budbärare är inte komna än. Men på marken är det bara vitt, och en meter upp också. Så mina rabarberknölar får vackert vänta ett bra tag ännu.

  SvaraRadera
 13. Anneli - ja rabarbern ser ju riktigt spännande ut! Tänk om det som kommer ut är ett monster?
  Barbro - jag är verkligen glad att vi har snö- och isfritt nu, hoppas du inte behöver vänta alltför länge. Men så här års märks det att vi bor i ett avlångt land.

  SvaraRadera
 14. Får lite vårkänslor här, fina bilder.

  SvaraRadera
 15. En inspirerande bildserie du bjuder på!


  Royal1688

  SvaraRadera
 16. Rabarber och krokus! Härligt! Hoppet lever verkligen! Det är väl bara vad gäller Svenska Akademien som hoppet är ute.

  SvaraRadera
 17. Fotot på rabarbern var verkligen hoppfullt, här har inte rabarbern visat sig än. Kanske i helgen när det skall bli riktigt varmt och skönt. Hoppas :)

  SvaraRadera
 18. Så härligt att se att någonstans i vårt land finns det hopp om sommar!! Jag var ute i skidspår idag och vid en mätsticka var det fortfarande 120 cm snö! Här är hoppet sommar inte stort :-(.

  SvaraRadera
 19. Mycket mer hopp om vår och blommor än uppe hos mig. Inte sett en tussilago ens en gång, tjockt lager snö ligger ovanpå. Men jag får tåla mig...hoppet lever...

  SvaraRadera