onsdag, april 25, 2018

Putell på er!

Vatten är en dryck att älska.
Bubbelvatten är, i mitt tycke, ännu mer älskansvärt. Alltså har jag en sån där maskin med vilken man tillsätter kolsyra i kranvattnet. Slipper bära hem tunga flaskor från affären, och i det långa loppet bör det dessutom bli lite billigare. Inbillar jag mig.

Men gratis är det inte. För när man väl har maskinen visar det sig att de speciella flaskor som hör till inte har evigt liv. Något hemskt lär kunna hända om man använder dem för länge. Mina hade bäst-före-datum nån gång i 2014, men nu har jag i alla fall bytt.

Gick till MediaMarkt, tog en förpackning med tre flaskor och betalade 279 kronor. Lite dyrt, tyckte jag faktiskt redan där och då. Fast jag skulle ju ha nya flaskor, och Media Markt är väl en hyfsat prisvänlig kedja?

Väl hemma kastade jag snabbt mina (jätte)gamla flaskor och slängde såväl kvitto som förpackning till de nya, funderade inte särskilt på det.
Tills jag dagen därpå går förbi Clas Ohlsson och ser att exakt samma vara kostar 199 kronor där.

OK vi talar inte om ekonomiskt lurendrejeri i klass med bygget av Nya Karolinska. Men 80 spänns skillnad på den här prisnivån! Hur är det möjligt?
Eftersom jag anser mig vara en ganska prismedveten kund skriver jag ett mail till Kundservice på MediaMarkt.

Svar kommer, ganska snabbt, det hedrar företaget i alla fall. Någon som heter Christian skriver och tror att förklaringen är att "dem har en kampanj".
Nej, det har "dem" inte.

Nå är nu detta något att bråka om? Tveksamt. Fast jag hatar att känna mig lurad, om så på färre kronor än 80. MediaMarkt har en prisgaranti, men den tycks bara gälla om man upptäcker att de själva säljer den vara man köpt billigare i företagets egen nätbutik. Och har man sett på maken! Vid koll visar det sig att där kostar "mina" flaskor 50 kronor mindre, 229. Men utan kvitto? Nej, det går inte.
Till råga på allt upptäcker jag en identisk flaskförpackning på mitt "vanliga" Ica. Pris: 199 kronor.

Summan av kardemumman är att en gammal sanning inte får glömmas bort. Kolla först, alltså. Eller som man sa i USA förr i världen: "Let your fingers do the walking", låt fingrarna göra jobbet, helt enkelt. Fast på den tiden handlade det om att leta efter saker i telefonkatalogen och inte på Internet ... vet inte om den där frasen lever än over there, även om den borde funka? Kanske är den lika inaktuell som svenska "Putell på er, grevar och baroner!"?

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Bra att veta att man ska gå till Clas Olsson om man vill byta flaska. Skulle den kunna explodera, tror du?
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att tro det, faktiskt! OBS flaskor finns alltså även på Ica!

   Radera
 2. sonen har sån maskin, jag föredrar det goda kranvattnet på Hisingen ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. (kvitto har du i datorn i din bank - jag har använt när jag klagat, visat skärmdump, många affärer har också ”kvitto” kvar i sin maskin/kassaapparat, bra att veta datum)

   Radera
  2. Det har du förstås rätt i. Men nu orkar jag inte!

   Radera
 3. Förlåt att jag skrattar här, men jag gör faktiskt det.

  Helt bortsett att jag aldrig dricker bubbel i någon form (rapar ju bara) så har jag faktiskt aldrig köpt nåt på MediaMarkt. Kommer inte att göra det heller. Deras "reputation" är alldeles för dålig. Clas Ohlson är okej, men kvalitén är ingen höjdare heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara bra om du fick ett skratt! Dumhet kan man absolut skratta åt. "Dem" har kanske extrapris på fler dumheter???

   Radera
 4. tant Hannele11:55 em

  (i din mobila bank, alla transaktioner, tryck på ditt köp så syns alla detaljer, pappersbiten är forntid)

  SvaraRadera
 5. Jag kastar ALDRIG kvitton, det har räddat mig många gånger. Lägger dem i en en pärm som har en plastficka för varje månad. Efter ett år plockar jag ur och lägger i en kartong. Två års garanti på många varor.
  På bruksanvisningar (som ligger i en kartong) skriver jag dit datum och butik så då kan jag lätt hitta kvittot igen.

  Men det där med priser är ett j-a skit! Ingen gillar att känna sig lurad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, till slut slänger jag dem ju ...

   Radera