torsdag, mars 21, 2019

Bärbart musikval

Hur ser det ut hemma hos dig? Fortfarande en massa LP-skivor kvar i hyllan?
Visst, det heter att vinylplattor är inne igen, men faktum kvarstår: många av de där gamla känns vid det här laget lika stenkakiga som 78-varvarna en gång gjorde.

I Bulgarien har någon kommit på ett nytt sätt att använda den där lite dammiga musikskatten: man gör väskor som till stor del består av grammofonskivor. Företaget heter Kloshar Bags och har som mantra "The Sound Outfit", så roliga är de i Sofia!

Jag fick syn på den här väskan hängande över axeln på en ung snygg tjej på en restaurang mitt i Stockholm där både hon och jag valt att luncha. Och naturligtvis var jag tvungen att få ta en bild. Vilket jag gärna fick, som ni ser.

På ena sidan hade hennes väska en Bach-inspelning och på den andra någon sorts bulgarisk folkmusik. Fatta vilka möjligheter: jazzväska ena dagen, Svensktoppen-laddat en annan. Bara att ta väska efter den musikstil som man känner för just den stunden! Även om ljudet bara hörs inne i ens egen skalle!

I alla fall är det kul när någon kommer på nya former för återvinning. Och den här idén går väl att kopiera, åtminstone delvis, för den som är lite händig och dessutom råkar ha onödigt många gamla plattor. Med EP gör man en liten handväska, med LP en rejälare axelmodell som den på bilden!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Läckert... får mig att tänka på min första bärbara bandspelare typ 1968 (!!), liten och nätt, hade axelrem, kostade förmögenhet... väckte en del uppmärksamhet när jag gick på gator med den (nästan lika mycket som min ishockeyklubba, några väde sig om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En väska vet jag varför man går omkring med på stan - men VARFÖR gick du omkring med en hockeyklubba???

      Radera
    2. för jag spelade ishockey, skulle åka hem efter skolan med bussen, jag var 13 år, vi hade riktig tränare, första flickorna i klubben...!

      Radera
  2. Får mig att minnas de förfärliga "konstverk" amerikanarna ägnade sig åt för en evighet sedan. Man klistrade makaroner på en skiva, sprejade med guldfärg och värmde det hela (kanske värmde man först), så att man fick en bucklig guldfärgad onöda. En aning, men bara en aning bättre var blomkrukorna med påklistrade guldmakaroner - de kunde man åtminstone använda.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, makaronskapelserna har jag aldrig förr hört talas om! Tror inte jag ska kopiera den iden!

      Radera
  3. Gud så läckert! Har inga fördomar (tror jag) men att just ett bulgariskt företag skulle komma på den suveräna återvinningsidén var aningen otippat för mig måste jag säga.
    Inte samma stuk, men definitivt samma tanke som det här schweiziska företaget https://www.freitag.ch/en

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är Ok att ha fördomar bara man vet om att man har dom ... Ja jag tyckte väskan var riktigt rolig!

      Radera