måndag, mars 18, 2019

När snigelposten blommar

Det där med de gamla hederliga breven, det saknar vi ju nu för tiden när kuvert ersatts av ett klick i datorn. E-posten förmedlas dessutom utan särskilt avgift, den kommer (nästan) säkert alltid fram och blixtsnabbt går det. Svårt för pappersposten att konkurrera, helt visst.

Men man måste ändå bli glad över hur fina frimärken som tas fram! Råkade få syn på några av årsmodell 2019 när jag skulle hämta ett paket härom dagen. Det blommar hos PostNord!
För medan vi tänker på de slumrande lökarna som ligger nere i backen och bara väntar på att få producera försommarprakt finns fem jättefina blommande tulpaner som svenskt brevporto. Lägg därtill en tulpan som är värd 5 kronor och en som kostar 21 och du får en fin bukett!

Och för oss som gillar och hyllar traditionellt handarbete i form av broderi finns dessutom sydda blommor på ett annat märke, även det avsett för inrikes post. Lovvärt!
Lite tråkigt är det förstås att portot numera är hela nio spänn för ett litet brev, men priset spelar antagligen inte längre någon roll.

Man kan också köpa ett fint häfte med fem märken som innehåller mer handarbete. Det kallas "Slöjdkraft" och varje märke kostar 21 kronor.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Hahaha! Då jag håller på att posta mina små presenter till alla som var med och skyltade under Skyltsöndag #200 så har jag sett ett antal frimärken de senaste dagarna. Japp, jag älskar välillustrerade frimärken. De är ju konstverk :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut konstverk! (jag har ju till och med gett dem en egen etikett här på bloggen!)

      Radera
  2. det finns så fina, sist köpte jag ett häfte med fyrar ❤️ behövde ett till något pensionspapper...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är hur som helst bra att ha några frimärken hemma tycker jag.

      Radera