söndag, mars 24, 2019

Tantigt och töntigt på skyltsöndagen

Om du (mot förmodan) skulle vilja hjälpa ditt ogräs på traven i gräsmatta eller rabatter, så har uppenbarligen produktutvecklarna förutsett det och nu tagit fram speciell gödning, lagom till vårbruket. Till reapris dessutom! Tja, enligt mitt sätt att se bör efterfrågan vara behärskad. En vara för trädgårdstöntar.

Hon verkar fara runt i Roslagen, Feelgoodtanten (som heter Marie Öholm). En företagsam kvinna vars bil jag såg och plåtade inne i Norrtälje i veckan, ovetande om vad loggan stod för. Hon jobbar med produkter som är tänkta att förbättra hälsoläget för kunderna, visar det sig när man googlar. Om effekten vet jag inget, men skylten gjorde definitivt att jag la märke till henne! Alla vill vi ju vara feelgood-tanter, eller hur!?

Varken tantig eller töntig kan man väl kalla den könsneutrala toaskylten som jag upptäckte härom dagen, fast den inte alls är sprillans ny. Nästan på dagen tre år gammal, verkar det som! Jag har "lånat" den från amerikanska 21C, MGallery Hotel Collection, och utgår från att de inte har något emot det.

Skyltsöndag är det, självklart. Ta vägen förbi BP och kolla in andra bloggares skyltfynd från veckan som gått!

Copyright Klimakteriehäxan
Bilden överst: foto Mikael Katzeff

10 kommentarer:

  1. Ha, ha! Gödningsmedel för ogräs! Annars tycker jag att det är bra med tanter av olika slag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ena bra, det andra dåligt ...

      Radera
  2. ICA har gjort det igen, ser jag ...! Haha! Va klantigt!

    SvaraRadera
  3. Första skylten är en klar höjdare! Hahaha! Tur att man inte är nörd och inte har en trädgård heller;-)
    Feelgood tantens logga är riktigt bra! Den syns ju och uppmärksammas. Dessutom är den estetiskt tilltalande.
    Den könsneutrala toaskylten påminner om det här inlägget som Eva lagt upp:
    https://provtyckningar.blogspot.com/2019/03/det-var-aldrig-en-klanning.html
    Förstår varken din eller hennes skylt om jag ska vara ärlig. Dessutom föredrar jag separata toaletter för kvinnor och män;-)

    Tre toppen skyltar! Tusen tack för dom och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där klänningsskylten tror jag inte att jag fattar heller, men "min" är ju inte särskilt svårtydd: könsneutral, bara, sen kan man gilla eller ogilla det tänket. Jag delar iofs din åsikt att separata ställen är bäst, men för den som inte riktigt vet vart man hör är det kanske knepigare.

      Radera
  4. inte lätt hitta könsneutral, alltid någon som gnäller, humor sällsynt

    SvaraRadera
  5. Djupt impad av toaskylten! Sen är det en annan historia att jag inte gillar att besöka samma toa på krogen som skvättande karlar som inte begriper att lyfta på toaringen, sikta rätt eller ens spola! Annars har jag inte nåt emot jämlikhet...
    Feelgood-tant, bevare mig väl, jag som kallar mig finnkäring är nog i det närmaste raka motsatsen! Tack för fina skyltar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men en finnkäring kan väl också vara en feelgoodtant??? fast tycker man det låter negativt så är det förstås inte så kul ... Tack för att du tittar in här!

      Radera