måndag, augusti 26, 2019

När kommer bussen?

Vi som bor i en storstad klagar ibland på trasslande bussar, försenade pendeltåg, krånglande t-bana och stillastående spårvagnar.

Jo visst, ibland ställer det till det när de allmänna kommunikationerna inte samarbetar, inte tar sina passagerare dit de vill i tid, trots att de har försett sig med giltig biljett (det gör ju inte alla ...).

Men ibland kan man gå, en del väljer att cykla och nu hoppar folk på de där eländiga eldrivna sparkcyklarna som slängs hipp som happ precis var som helst.
Fram kommer man, förr eller senare (om man inte är synskadad och stupar på ett av de där utslängda åkdonen).

Värre är det för den som bor i glesbygd och inte har tillgång till bil. Att hålla igång busstrafik på vischan är uppenbarligen på tok för olönsamt numera. Den där busskuren som sattes upp en gång står visserligen kvar, men det är länge sedan någon satt och väntade där inne. Och minst lika länge sedan det kom någon buss över huvud taget. Nu är kuren full av buskar, ett ogenomträngligt snår.

Ett litet monument som minner om forntiden. Som dessutom kan få betraktaren att ställa den självklara frågan:
När kommer bussen?
Riktigt rättvist känns det faktiskt inte att den aldrig kommer. Även om man fattar att det skulle kosta skjortan. Politikerna blundar antagligen.

Lämnad, slängd. Hur tänker folk?
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Det där är ju svårt! Känns ju lite menlöst att skicka runt en tom buss också ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det finns liksom ingen lösning som funkar.

      Radera
  2. vi som bor på Hisingen är väldigt nöjda med bussar och spårvagnar ❤️ varje kvart en kvarts resa till Göteborgs centrum!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi som bor i stora städer är priviligierade.

      Radera
  3. Visst är det stor skillnad mellan kollektivtrafiken i storstäder och på landsbygden. Följer ju ett antal bloggare som bor i glesbygden, och det är ingen rolig läsning om de ska ta sig från A till B. Bara att ta sig till och från en vårdcentral på en dag tar ju liksom hela dagen om man säger så.
    Å japp, jag har också gnällt över bussarnas turtäthet, Roslagsbanans el- och signalfel, samt pendeltågets kontinuerliga problem, men jag inser att jag är bortskämd...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland gnäller man fast man inte borde ... det är väl mänskligt!

      Radera