söndag, december 22, 2019

Klokt och sorgligt

Pynta lite.
Njut mycket.
Det kan vara det klokaste julbudskapet på väldigt länge, fångat på en reklamskylt för alkoholfri dryck i tunnelbanan (förlåt oskärpan, vet inte varför det blev så illa, men det kan inte hjälpas!)

Den andra skylten denna Skyltsöndag är en sorgens manifestation. Katten Hasseltass har vid det här laget varit borta i en dryg månad. Visst har vi hört historier om katter som kommit tillbaka hem efter riktigt långa tider på rymmen, men det troliga är väl trots allt att just den här kissen inte återvänder, trots utlovad hittelön.

Alla som mist ett husdjur vet hur ont det gör. Jag har väldigt vuxna och sansade vänner som gråtit floder när en fyrbent familjemedlem fått sin dödsdom. En matte blev ensammast i hela världen när hennes katt blev sjuk och måste få sin sista spruta. En annan har sina kremerade vänner kvar hemma, i väntan på att man hittat "rätt plats" för askan efter de så högt  älskade vännerna.

För så är det med bloggprojektet Skyltsöndag att det kan rymma i princip vilket ämne som helst som kan spåras i en skylt: roligt, sorgligt, klyftigt, korkat. Alla skyltare har BP listat här. Och som motvikt till den sorgliga skylten förtjänar det att påpekas, att från och med i morgon går vi mot ljusare tider, eftersom det är vintersolstånd i dag.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Selectas julreklam är helt i min smak. Nästan lite otippat att just det företaget gjort skylten. Mera sådant tycker jag!
  Den andra skylten är verkligen sorglig. Husdjur är ju familjemedlemmar, och om de går bort är det ju samma känslor som om en människa lämnar jordelivet.
  Om katten hade försvunnit på landsbygden hade chansen att den återvänder till sitt hem varit större än mitt i stan.

  Stort tack för dina skyltar och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag la inte ens märke till vilket företag det var, men jag hade ju lite brådis - borde ha kollat skärpan ... Klart sorgligt när en fyrbent vän försvinner.

   Radera
 2. Bra alkoholfrireklam. Det är så sorgligt med försvunna katter. Här har funnits anslag där de har efterlyst en katt i månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chansen att djuret ska komma hem igen är inte stor.

   Radera