torsdag, september 02, 2021

Tavlor utan krok

Förgäves har jag försökt hitta eller rent av uppfinna en krok, en anledning till att visa några bilder från mitt senaste besök på Sandgrund, Lars Lerins egen konsthall i Karlstad. Hittills har jag kammat noll. 

Men skam den som ger sig, att inte ha något annat ämne som lämpar sig att blogga om får väl vara krok nog! Sedan är jag rätt övertygad om att målningarna faktiskt har både en och flera krokar, fast man inte ser dem ...

Nu får ni alla fall se fyra exempel på vad denne mångsidige man för närvarande bjuder sina museibesökare på. Jag blir så tagen av bredden i hans motivval: ett otroligt vackert landskap, med en liten ö i blickfånget. Ett gäng hönor, förvisso inte av "frigående" sort, de sitter bakom galler. Och så de ömsinta porträtten av äldre människor, på serier av ark i ungefär A4-storlek, i skarp kontrast mot verken som täcker en hel lång vägg. Och naturligtvis mycket, mycket mer: hus, hamnar, blommor, bokhyllor.

Om jag är imponerad? Jo, det kan man lugnt påstå. Hur gör karln? Och hur hinner han producera så mycket? Mina foton gör naturligtvis inte hans akvareller rättvisa. Men lite hum får man väl ändå?



Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. krok...? har vi några tavlor med krok??
    Trevliga fynd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nån sorts krok och hänger tavlor på ... och för all del annan sorts upphängning också! Hur hänger du dina, kroklöst??? "Fynd" är en kul beteckning på Lerins verk. Han är galet dyr!

      Radera
  2. mina påfåglar är inte särskilt dyra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä men de är väl inte gjorda av Lars Lerin? Billigt? Spelar ingen roll så länge man gillar grejerna.

      Radera
  3. Ditte besökte ju Sandgrund för ett tag sedan. Hon visade också några smakprov av Lars Lerins senaste verk. Han slutar aldrig att förvåna. Han slutar aldrig att "utvecklas" heller. Helt nya motiv varje gång man ser hans senaste alster.
    LL är en fantastisk konstnär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev glatt överraskad denna gång för att där fanns så mycket jag inte sett tidigare. Samtidigt saknade jag några favoriter, men han ställer ju ut på flera ställen samtidigt.

      Radera