söndag, september 20, 2009

Citat x 2

"Både som revyartist och skådespelare var hon ett märkvärdigt barn av sin tid. Men för den gamla jazzpubliken var hon ändå alltid bara utlånad. Det är som sångerska hon har evigt liv."

-Lars Linder, DN, recenserar en ny bok om Monica Zetterlund, där hennes insatser bland annat som Ulrika i Västergöl i Troells Utvandrar-filmer och som hembiträde i Söderkåkar - med all rätt - hyllas. Vilket ger mig anledning att påminna om, att Monicas egen "Hågkomster ur ett dåligt minne" är stor underhållning, speciellt som hörbok - Monica läser förstås själv.

"Allt som du kan göra innan 30 kan du också göra efter 30. Låt inte en kombination av två siffror sätta begränsningar för ditt liv, varken före eller efter det du fyllt år."

-Johan Åkesson, 27-årig krönikör i DN söndag, om sin stundande 30-årskris. Rådet ovan har han fått av någon bekant på Facebook, och rådet verkar högst användbart även på en massa andra sifferkombinationer i födelsedagssammanhang ...

2 kommentarer:

  1. Sant, folk har sagt också att man inte skaffar sej nya hobbies efter pensionen, utan fortsätter med de gamla.

    SvaraRadera
  2. Det var kloka ord om siffror - men man får kämpa rejält för att strunta i sina ålderssiffror i en värld där det mesta vänder sig till ungdomen. Kyrkan vänder sig till yngre väljer i det här valet... tidningen (vår lokalblaska) vill locka yngre läsare med flera sidor av dataspel och rockmusik, de flesta tv-program vill föryngra sin publik... Så nog är det svårt att tro att det duger med vilka ålderssiffror som helst.

    Snart vill väl ålderdomshemmen också föryngra sig och vända sig till en yngre krets...

    SvaraRadera