tisdag, februari 09, 2010

Husdjur - och pippi på fåglar 35

Jag har ingen hund. Inte katt heller.
När jag var barn hade vi katt. Som vuxen har jag hyst väldigt varma känslor för några hundar, utan att vara deras "riktiga" matte.

I dag skulle jag mycket väl kunna tänka mig att ha hund. Eller katt.
Hund vore nyttigare för motionens skull, katt vore mer praktiskt eftersom den ofta vill sköta sig själv. Men att ha husdjur blir lite grand som att gå tillbaka till småbarnsepoken: tider att passa, begränsad rörelsefrihet och en hel del annat.
Alltså har jag fortfarande varken hund eller katt.
Kanske är det värt att ta sig en ny funderare när det är dags för pension, men det är ju inte aktuellt just nu.

Dessutom måste man vara överens om att ha husdjur. Det påminner om våra bekanta som en dag gick från husdjursfritt till huskatt sedan hustrun sa till sin make:
-I femton år har du bestämt att vi inte ska ha nån katt. Alltså måste det vara min tur nu, så härmed bestämmer jag i femton år att vi faktiskt ska ha katt.

Det blev katt, men ingen långvarig. För det gosiga lilla husdjuret blev ganska snart tillplattat under en bil och familjen återgick till kattlöst läge. Fast i dag, när det har gått några år, har de hund – och jo, jag tror alldeles bestämt att det var frun som fattade det beslutet ...

De enda husdjur vi har för närvarande är några irriterande fruktflugor, som framåt sommaren med säkerhet kompletteras av lite bladlöss och en och annan geting.
Men det är klart: jag har ju mina fåglar.

Jag väljer en 30 centimeter hög höna i plåt som pippi nummer 35, en souvenir från Luleå. Som husdjur betraktat har alla min fåglar några odiskutabla fördelar: kräver ingen passning, ingen mat, kostar heller ingenting i veterinärarvoden.
Och rätt som det är kan en plåthöna användas i bloggkedjan Tisdagstemat, som en kontrast till alla ljuvliga, ulliga, gulliga katter och hundar - som jag helt enkelt är lite avundsjuk på!

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Haha! Ja, man tager vad man haver och nog är plåtpippin charmig den med. Säkert väldigt lydig också kan jag tänka mig ;D

  SvaraRadera
 2. Vilken fin plåthöna. Hellre en plåthöna än irriterande blomflugor!

  SvaraRadera
 3. Den plåthönan var riktigt stilig tycker jag!
  Ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte heller något husdjur, men man får vara lite finurlig precis som du...för då lyckas man med veckans tema i alla fall.;)
  /Vella

  SvaraRadera
 5. Rätt länk till mig.

  SvaraRadera
 6. Anonym2:25 em

  Ta en enkel plastflaska i sin helhet med pripp och skär ut ett LITET fönster (ung 1 cm x 1 cm) nånstans ovanför mitten av flaskan. Fyll den sedan med en vätska bestående av hälften vatten + hälften billig vinäger med socker iblandat. Häng den nånstans där fruktflugorna
  gärna drar sig (oftast till vinglaset som du kanske har märkt :o) och se om det funkar. Där jag bor är det ett uråldrigt trick för att trygga sig om att citrusfruktträden inte blir förstörda av just den här den här plagan. Försök - det är ju inte så himla dyrt heller. Lycka till!

  Medelhavskulsprutan

  P.S.
  Jag själv tycker att vovvar är gulliga och oftast nödvändiga, men om man anser att det är skönt när barnen når skolåldern och man får mer fritid, eller när barnen blir självständiga och drar, ska man nog avstå från att skaffa hund. Annars har man kanske inte riktikt förstått vad det innebär att vara husse/matte. Om man har tur gäller det runt 12-15 år av härlig gemenskap men också en hel del oro och ansvar. Och kostnad - om man nu bryr sig..... /Kulsprutan

  SvaraRadera
 7. Vi har katt och det är mysigt och inte alls besvärligt!

  SvaraRadera
 8. Jag ber om ursäkt om jag blir för privat men jag bara måste fråga, hur många fåglar har du. :-)

  SvaraRadera
 9. Bruno: Hade jag sparat alla fåglar i alla modeller som morsan fick varje avslutning när hon var förskollärare, hade jag nog toppat K-häxans samling. Vårt efternamn började på Fogel- och varje ny grupp tyckte att de var originella...

  K-sprutan: Jag ska komma ihåg tricket, får såna flugor här ibland.

  SvaraRadera
 10. Anonym1:46 em

  Jag är precis som Bruno litet nyfiken. Hur många? Fortsätter du att samla?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 11. Hej - svar till Bruno B och Kulsprutan: jag vet inte. Upptäcker nya hela tiden! Och faktum är att jag inte samlar på dem, har aldrig gjort - så jag är på sätt och vis lika förundrad som ni ... för det finns fler!!!

  SvaraRadera
 12. Väldigt lättskött husdjur du verkar att ha :)
  Antar att den inte kacklar eller galer på morgnarna heller ;-)

  SvaraRadera
 13. Djur är så morgonpigga, skönt att inte ha nu :)

  SvaraRadera