onsdag, oktober 13, 2010

Rent skryt

En liten höstrensning pågår här hemma. Det betyder bland annat att tre orkidéer som såg lite trötta ut har hamnat i soporna, saknade av ingen.
Men jag skryter ändå.
För jag har åtta orkidéer kvar.
Och knopp i sju av dem, en med inte mindre än tre stänglar.

Visst får man skryta lite då? Alldeles ohämmat!?
Någon liten blomstermänniska där ute kan väl vara hygglig nog att bli en liiiiten aning avundsjuk?

Nu undrar ni säkert också lite över det där exemplaret i den åttonde krukan, varför just den fick vara kvar. Det handlar bara om en kortare nådatid, jag lovar! Nu spänner jag ögonen i den så gott som dagligen och pekar på faktum: hur det går för den som inte levererar. Det kanske biter - hut brukar ju gå hem ...

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Det är klart att du ska skryta, glädja dig och vara stolt!
  Själv har jag slängt en orkidé i dag och tittar fundersamt på den minivariant som jag har kvar... den borde få ny bark i större kruka och det är visst jag som ska ge den det, frågan är om jag orkar. Så visst är jag väldigt avundsjuk på alla dina knoppande skönheter som jag antar mår bra och har plats för sina rötter. Njut ordentligt av dom!

  SvaraRadera
 2. Jag njuter!!! och förundras, för jag sköter egentligen inte om dem alls, ger dem en vattenslurk en gång i veckan och knölar upp dem i krukan när de ser ut att vilja ge sig iväg, det är allt!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Jag har två stackare som blommat färdigt.Ser inget vidare ut ,men inte slänger jag dem riktigt ännu...jag hoppas lite till,och ska försöka att inte glömma ge dem lite vatten då och då!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Jag har två stackare som blommat färdigt.Ser inget vidare ut ,men inte slänger jag dem riktigt ännu...jag hoppas lite till,och ska försöka att inte glömma ge dem lite vatten då och då!

  SvaraRadera
 5. Klart du ska skryta! Själv har jag nu min allra första orkidée i livet som jag fick före sommaren. Den har blommat massor och nu först har blommorna vissnat.
  Jag har alltid trott att de är så svåra och att jag inte ska klara av dem.
  Vi får väl se hur det går...

  Du kan väl lägga in lite bilder på dina sen när de slår ut så vi som inte har lika gröna fingrar har något att njuta av.

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag har följt din blogg och har information om en internationell undersökning om kvinnors attityder till klimakteriet som kunde vara intressant för dig. Kontakta mig på sara.wettergren@aspekta.se, så kan jag skicka informationen till dig.

  SvaraRadera
 7. Självklart är det på sin plats med lite skryt. Själv väntar jag förväntansfullt på att även mina orkidéer börja knoppa. Hittills har de vuxit men knoppar...

  SvaraRadera
 8. jag brukar helt sonika köpa nya växter när jag misskött ihjäl de gamla...

  SvaraRadera
 9. Mina avblommade står i "karantän" i ena gästrummet. Dät glömmer jag dom, och det är tydligen bra. Flera stycken har faktiskt fått nya knoppar!

  SvaraRadera