torsdag, oktober 28, 2010

Rundare – kanske sundare?

GI. Atkins. Tallriks. LCHF. Stenålders. Viktväktarna. Medelhavs.
Metoderna att gå ner i vikt är många, många är vi som testat både den ena och den andra, alldeles för ofta utan varaktig effekt.
Men kanske är det tid att tänka om! I alla fall för den som passerat 50-årsdagen.

För nu har en svensk forskare skrivit en doktorsavhandling som visar, att smala och normalviktiga äldre löper ökad risk att drabbas av demenssjukdomar.
Tidigare har man kunnat visa, att personer som är överviktiga i medelåldern visar större sannolikhet för olika former av demens på äldre dagar.

Situationen förändras och de där extra kilona som bosatt sig runt mage och midja kring 60-årsstrecket, de ska man alltså inte kämpa alltför hårt emot. För de kan i själva verket vara ett försvar mot Alzheimer och liknande åkommor.
Lösningen är helt enkelt (nåja) att vara smärt i det längsta, för att sedan låta kalorierna fastna och göra kroppen rundare – och därmed kanske rent av sundare.

Fast som allt annat ska det väl tas med en nypa salt. En kropp som hålls i trim, rör på sig och äter vettigt är rimligen att föredra, alldeles oavsett ålder.
Samtidigt kan det vara trevligt att hitta en tröst som inte är ätbar när alla de där bantningsmetoderna går i stå …

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Minns när jag jobbade på långvården för länge sedan. Ett par stackars alzheimers damer blev inskrivna på avdelningen-båda två långa vackra slanka damer...så kanske det ligger nåt i den forskningen då?

    SvaraRadera
  2. Jag tänker på min gamla pappa som är drygt 92 och visserligen börjar bli lite förvirrad men som tur var hade lite hull att ta av. Nu är han ganska tunn och jag undrar ibland hur han hade sett ut om han inte haft de där extra kilona för trettio år sedan...

    SvaraRadera