tisdag, oktober 27, 2015

Tisdagstema FYRFOTA

Våra fyrbenta vänner är många, så gott som undantagslöst urgulliga och varelser som ofta lockar fram ett leende hos människan. Men alla kan eller vill inte ha vare sig hund, katt, hamster eller kanariefågel hemma. Inte ens fiskar, trots att de är tysta och vackra att se på. Fast det är ju det där med att städa akvariet! Och så måste även guppies ha tillsyn om husse och matte drar iväg på en månadslång kryssning till Karibien. Eller så.

Vi har inget husdjur, eftersom fruktflugor och vilsna humlor inte räknas till den kategorin. Vilket betyder att jag, till skillnad från otaliga andra bloggare, inte kan ta till ett foto på en familjemedlem när tisdagstemat är FYRFOTA, som det är idag.

Så kommer jag på något som nästan är en gåta. Nämligen: hur många fötter har egentligen en gunghäst? Fyra till att börja med, förvisso, men eftersom de sätts ihop på två medar kanske de helt enkelt ska betraktas som tvåfotade? 

Ni kan fundera på gåtans lösning medan ni betraktar min lilla guldkantade gunghäst, som är en brosch gjord i keramik, en present från en väninna.
Sällan använd, det ska erkännas, men nu hade jag ju bruk för den!
Fast hur många fötter den har, det är frågan!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Det kan man ju fundera på. Men söt är den i vilket fall som helst!

  SvaraRadera
 2. Ja, se det kan man ju undra. En jättefin liten gunghäst är det i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Det är uppenbart att det inte är Sleipner, men om den platsar i tisdagstemat är en annan fråga.
  Min gunghäst (som jag visat ett antal gånger på bloggen) gör det definitivt inte - den har inte en endaste hov.
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Anonym12:13 em

  Den kanske blir invigd nu när broscher är så inne igen?! För bärbar är det solklart.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Det var en svår fråga. Men jag röstar på 4 ben! Väldigt söt liten gunghäst :) Skulle hellre ha en sån som riktigt gunghäst än brosch. Tänk vad lyckliga barn skulle vara att få gunga på en sån fin häst :)

  SvaraRadera
 6. Det var en verkligt söt guldkantad liten gunghäst du har i din ägo. För mig är den utan tvekan fyrfotad, trots medarna ;-)

  SvaraRadera
 7. Ja det här är en finfin hästbrosch som jag hade använt om jag varit du.Jag är en broschmänniska se:-) Hur många fötter den här har kan bara du avgöra, men den går att bära och det tycker jag du skall göra. Du har säkert något som den passar på. Om inte annat kan man "knyta" ihop en skarvas eller sjal med en brosch. Lycka till med fina broschen.

  SvaraRadera
 8. Så söt brosch! Så klart du måste använda den.
  Hästar har alltid fyra ben om du frågar mig -
  även de som tjänar som gunghästar.

  SvaraRadera
 9. Men en så vacker brosch! Min dotter hade en gunghäst som barn, den liknade mest Pippi Långstrumps Gubben!

  SvaraRadera
 10. Du är klurig du bra jobbat
  ha det gott
  Meta

  SvaraRadera
 11. Gunghästen förtjänar ett bättre öde än att ligga undanstoppad i en låda, den är ju riktigt söt! Men hur många fötter har den? Minst fyra!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. tror nog den har fyra fötter....söt var den hur som helst

  SvaraRadera
 13. Jaså ni säjer att broscher är inne igen? Tja, kanske dags att kika i den där lådan ... där finns ett och annat, men bara en gunghäst!

  SvaraRadera