lördag, april 01, 2017

Jag ger slumpen en chans!

Helgfrågan som Mia ställer denna gång handlar om planering, ja egentligen är det ju två frågor som vi bloggande bokvänner ska besvara:
Har du någon form av läsplanering? Är det viktigt med en planering?

Måste bara erkänna direkt: planering har aldrig varit min starkaste gren. Jag gillar korta startsträckor, impulsstyrda val, vill gärna ge slumpen en hygglig chans.
Det har funnits tillfällen och perioder när jag varit tvungen att läsa vissa saker för jobbets skull och det har jag förstås hackat i mig.

Men att jag skulle ha min egen prioriteringslista för vilken bok som står på tur  nej, det finns inte på kartan. Naturligtvis är det därför som jag ideligen trillar dit och spontanköper nya böcker, fast jag har metervis oläst i hyllan sedan länge. Sådant oskick slipper antagligen den som planerar!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Jag är tvärtom - jag gillar planering och att ha struktur och tydliga planer på vad jag ska göra. Jag skulle bara bli stressad om jag inte kunde planera :) Men alla är vi olika!

  SvaraRadera
 2. Klart jag planerar - men det blir inte alltid (läs: det är sällan), som det blir som planerat. Eftersom varje bok ger upphov till en mängd associationer, som leder till nya upptäckter, så flyttas de planerade böckerna ned på listan allteftersom nya (oftast gamla) böcker kommer till.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Jag planerar när det gäller jobbläsning men kring den privata nöjesläsningen är jag inte så pigg på det, även om jag gillar att göra listor och ha en viss mental planering så läser jag det jag känner för i stunden. :)

  SvaraRadera
 4. inte mycket jag planerat i mitt liv, det har gått bra ändå - även utan inköpslistor i mataffären

  SvaraRadera
 5. Åh, precis så är det! Man vill ge slumpen en chans. :)

  SvaraRadera
 6. Jag kan trösta dig med att impulsköpen inte har ett dugg med läsplanering att göra. Köper massor av böcker, trots att jag planerar min läsning :)

  SvaraRadera
 7. Impulsinköp ägnar jag mig åt med och även fast jag har en planering kan jag frångå den.

  SvaraRadera
 8. Ja, jag skulle inte kunna planera vad jag ska läsa månadsvis eller ens i veckan för det ändras efter humör och känsla. Men i någon mån har jag väl en tanke att läsa det jag lånar på biblioteket. Ibland blir det av och ibland inte. Eftersom man får låna om böckerna ganska ofta om ingen reserverat så finns ofta tiden om viljan finns.

  SvaraRadera