torsdag, maj 04, 2017

En naken flicka för mycket

Visst, jag kan kallas gammalmodig. Eller humorbefriad. Eller en jädrans gnälltant. Inte är jag någon feminist av det aggressivare slaget heller. Och i själva verket borde jag kanske inte höja ens ett fjärdedels ögonbryn.

Men likväl reagerar jag när jag serveras en Irish Coffee efter middagen på det grekiska hotellet och ser att kaffedrinken försetts med en drinkpinne som leder tankarna till 40-talets design (eller något ditåt). En kvinnosiluett i skär plast förväntas höja min upplevelse av drycken, som faktiskt är rätt god  enda möjliga sättet att förtära en endaste droppe whisky, om ni frågar mig ...

Om jag sa något till restaurangcehefen? Klagade i baren? Bad servitrisen ta med sig flickan på pinnen tillbaka igen? Nej på alla frågorna.
Ändå undrar jag varför vi inte kommit längre. Jag kunde väl åtminstone ha fått en naken karl i plast att vispa runt i kaffet med?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

Marie-Louise Fält sa...

Ååå tjejer, ååå tjejer..." Fast whisky är väldigt gott utan kaffeblask! Börja med en Oban eller en Scapa. Slainté!
Marie-Louise Fält

tant Hannele på Hisingen sa...

typ 1977 började jag hänga upp nakna karlar ovanpå min arbetsplats... en period runt 1990 sa jag ifrån när gubbarna kom med sida sexistiska fredagsskämt vid fikabordet...

Jag har i alla fall lyckats med mina egna barn som väljer utanför kön - och barnbarnen lever i en helt annan värld som verkar vara bättre.

♥ Hanneles bokparadis sa...

älskar Irish Coffee! ❤️ men har aldrig varit i Grekland.

Musikanta sa...

Kan aldrig ens känna doften av whisky innan jag minns min första rejäla baksmälla. Som jag sedan begrep var ett regelrätt svårt migränanfall. Har aldrig druckit en droppe sen dess.
Anledningen till att vi aldrig sätter upp bilder av nakna män är väl att vi inte blir triggade av det. Snarare tvärtom...
Ingrid

Musikanta sa...

...en droppe whisky alltså.


tant Hannele sa...

vi??

jag tycker det är trevligt att se på en snygg sexig man :) ❤️

Klimakteriehäxan sa...

Ögongodis ska inte föraktas ... av vilken sort det vara må! :-D