torsdag, maj 04, 2017

En naken flicka för mycket

Visst, jag kan kallas gammalmodig. Eller humorbefriad. Eller en jädrans gnälltant. Inte är jag någon feminist av det aggressivare slaget heller. Och i själva verket borde jag kanske inte höja ens ett fjärdedels ögonbryn.

Men likväl reagerar jag när jag serveras en Irish Coffee efter middagen på det grekiska hotellet och ser att kaffedrinken försetts med en drinkpinne som leder tankarna till 40-talets design (eller något ditåt). En kvinnosiluett i skär plast förväntas höja min upplevelse av drycken, som faktiskt är rätt god  enda möjliga sättet att förtära en endaste droppe whisky, om ni frågar mig ...

Om jag sa något till restaurangcehefen? Klagade i baren? Bad servitrisen ta med sig flickan på pinnen tillbaka igen? Nej på alla frågorna.
Ändå undrar jag varför vi inte kommit längre. Jag kunde väl åtminstone ha fått en naken karl i plast att vispa runt i kaffet med?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Marie-Louise Fält11:23 fm

  Ååå tjejer, ååå tjejer..." Fast whisky är väldigt gott utan kaffeblask! Börja med en Oban eller en Scapa. Slainté!
  Marie-Louise Fält

  SvaraRadera
 2. typ 1977 började jag hänga upp nakna karlar ovanpå min arbetsplats... en period runt 1990 sa jag ifrån när gubbarna kom med sida sexistiska fredagsskämt vid fikabordet...

  Jag har i alla fall lyckats med mina egna barn som väljer utanför kön - och barnbarnen lever i en helt annan värld som verkar vara bättre.

  SvaraRadera
 3. älskar Irish Coffee! ❤️ men har aldrig varit i Grekland.

  SvaraRadera
 4. Kan aldrig ens känna doften av whisky innan jag minns min första rejäla baksmälla. Som jag sedan begrep var ett regelrätt svårt migränanfall. Har aldrig druckit en droppe sen dess.
  Anledningen till att vi aldrig sätter upp bilder av nakna män är väl att vi inte blir triggade av det. Snarare tvärtom...
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. ...en droppe whisky alltså.


  SvaraRadera
 6. vi??

  jag tycker det är trevligt att se på en snygg sexig man :) ❤️

  SvaraRadera
 7. Ögongodis ska inte föraktas ... av vilken sort det vara må! :-D

  SvaraRadera