onsdag, september 26, 2018

Höstfest för ögat

Hösten har sin egen blomsterprakt, i en egen färgskala. En rundvandring i butiken som hör till Ulriksdals slottsträdgård ger en provkarta, svår att motstå. Fast i dag köpte jag inte en enda växt, nöjde mig med att titta och ta några bilder.

Har blivit tvungen att ta in allt det gröna från balkongen på grund av ett omedelbart förestående jobb på husfasaden, så nu trängs knoppande pelargoner med krysantemum och de av blommor översållade campanula-plantorna lite både här och där. Medan proffsen frestar med ett hav av cyklamen i olika färger, praktfulla pumpor och diverse andra skönheter som jag inte kan namnen på. En fest för ögat är det! Eller hur?Synd att den röda bilen stod där ...
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Alltså ärligt talat så undrar jag... De flesta gillar ju höstfärger, å dom får vi ju tillräckligt av redan nu. Så varför köpa hem en blomsterarrangemang när naturen bjuder på den ändå?
  Å pumporna då tänker jag på Halloween - redan;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte köpa. Fruktansvärt dyrt, faktiskt. Men titta och plåta är ju alldeles gratis! Halloweenpumpor är jag rätt så ointresserad av. När ungarna var små gjorde jag minipumpor med ljus i - av paprikor!

   Radera
 2. Tack för att du fortfarande finns kvar. Du är den enda av mina bloggvänner. Alla har försvunnit. Jag tänkte försöka igen men går sakta fram. Jättefina bilder Jag älskar hösten tycker att man blir glad av alla färger. Bilen tänkte jag inte på om du inte nämnt det :) Jag brukar plocka in kvistar och sätta i vas, en fröjd för ögat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen åter! Jo, bloggare försvinner, fast nya kommer till även om det inte är lika hett längre med en liten blogg. Men jag tycker ju fortfarande att det är roligt ... Kom tillbaka igen! :-D

   Radera
 3. De verkar älska alunrot där i planteringarna! Eller det är kanske du som gör det för du har dem där i nästan varje kruka. Vackert!!! Täta vackra ruggar och finns i en mängd med färger på bladen. Tacksam växt som kommer år efter år och bara blir större och vackrare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen alunrot själv, men visst gör sig den växten fantastiskt fint i de här tjusiga krukorna!

   Radera