måndag, september 03, 2018

Grå, gråare, gråast

Aldrig trodde jag väl att jag skulle nämna boken "Fifty Shades of Grey", succéboken av E L James, på min blogg igen, men så kom den dagen ändå. Och jag skyller på Lyrans Noblesser, för så här skriver hon inför veckans TematrioGrå vardag, grå böcker, namn man kan associera till grå, välj själv! Veckans tema är grå, låt se hur uppfinningsrika svar ni kan få till!

Av den där brittiska serien har jag bara läst första delen, men det räckte. Klart grått. Den svenska titeln skulle dessutom inte kvala in här ... men vad annat i gråtoner kan man hitta? Långt ifrån enkelt, inte ens bland mina bokomslag är grå en vanligt förekommande färg!


Hoppsan nu fann jag en bokrygg i hyllan, en grå! "Från din syster Lovisa" är en av Maria Gustavsdotters tidiga böcker och den bygger på en verklig historia så som Lovisa själv skrev den i tvåhundra brev hem. Missionärslivet hon lever så långt från sina svenska rötter är ofta både grått och jobbigt. Jag läste boken med stor behållning! Men gråare. Även om romantikens blåa blomma slår ut ett litet tag.

Grått är verkligen det liv som Vera lever. Hon är huvudpersonen i Elsie Johanssons roman "Kvinnan som mötte en hund". Så sorglig, så bra! Och omslaget är ju faktiskt också mest grått. 

Gråast i denna trio, tror jag.

Copyright Klimakteriehäxan 

10 kommentarer:

 1. har inte Elsie med det omslaget

  SvaraRadera
 2. Jag har inte ens läst första delen av Fifty shades of Grey,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du klickar på länken ser du hur jag resonerade när jag till sist läste den.

   Radera
 3. Kvinnan som mötte en hund är nog en av de finaste och sorgligaste böcker jag någonsin har läst

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av dessa böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm "Fifty shades". De andra två är klart läsvärda.

   Radera
 5. har läst många av Elsie Johanssons böcker, men faktikt inte Kvinnan som mötte en hund. det ska jag göra nu

  SvaraRadera