söndag, september 09, 2018

När Storebror ser mig

Jag upphör inte att förundras över vad den moderna bilen kan. Eller åtminstone vad den tror sig kunna. Budskapen dyker ideligen upp på instrumentbrädan, ett efter ett: "här är det faktiskt hastighetsbegränsning på 60km/timmen". Hoppsan, jag kör visst i 65. "Har du kommit ihåg att byta olja, det är dags nu!". Eller årstidsredovisning: "Kupévärmaren är inte i gång", vilket måste tolkas som att det fortfarande är sommar. Och så vidare.

Idag nåddes jag av ett för mig nytt meddelande: "Trött förare! Ta en paus!" Jaså? Jag är inte särskilt trött, men ok jag kanske girade lite ut mot kanten när jag bytte kanal på radion. Och den paus som krävdes för att få tyst på Storebror var bara så lång, eller snarare kort, att jag hann stanna och ta en bild på "skylten". Utan att dricka kaffe, det hade jag ju just gjort.

Nu ser jag fram emot att Ford lär sina produkter att komma med andra påpekanden, pekpinnar som skulle kunna komma riktigt bra till pass när jag sitter där bakom ratten. Som var jag har lagt mobilen. Eller hur jag hittar mina solglasögon. Eller att jag bör vända och åka tillbaka till Ica, eftersom jag glömde köpa mjölk.

Det lär ju bara återstå några få år innan bilen faktiskt kör sig själv också, helt utan min medverkan. Så vem vet  den dagen kanske alla liknande meddelanden blir överflödiga? Men tills vidare känner jag mig iakttagen och försöker se det från den positiva sidan, även om Storebror-fenomenet ofta har en negativ klang.

Även valsöndagen är en skyltsöndag, av den typen som ger sig till känna via bloggen BP. Kolla så hittar du säkert fler skyltar!

Copyright Klimakteriehäxan


Blogspot har nu i minst en vecka påmint om att denna dag går Sverige till val. Facebook vill veta om jag röstat (Storebror igen?). Google har, sin vana trogen, gjort en snygg doodle dagen till ära. Och ni, mina kära trogna bloggläsare, vet ju att jag har röstat, fast jag inte gjorde det i dag.

4 kommentarer:

  1. Hahaha! Nu fyller min gamla trotjänare - en Peugeot 206 20 år i november. Så den är totalt "analog" och påminner mig bara om det är tomt i tanken, när det är dags för nästa service och om jag glömt handbromsen. Den bryr sig inte ett dugg om i fall jag skulle somna vid ratten.
    Men vänta bara, när du köper en självstyrande bil själv sedan har du all tid i världen att leta efter glasögon och mobil;-)

    Ett härligt bidrag till Skyltsöndag! Tusen tack för det och länken:-)

    PS. Brukade alltid kolla alla Doodles i början, när Google började med dom. Tyckte de var så himla roliga. Måste ha kommit av mig de senaste åren. Så jag fattade aldrig att Doddlen du visar hade nå't med valet att göra. Tack för den du:-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår förra bil var jämngammal med din och höll en klart lägre profil ... Doodles som Google bjuder på är ofta väldigt snygga, även när man inte har en susning om det de lyfter fram.

      Radera
  2. Jag som inte själv kört bil sedan 1981 trots innehav av körkort (lovar på heder o samvete att inte köra förrän de självkörande bilarna är godkända) sitter ibland förundrad i någon bekants hypermoderna bil som sitter o pratar mest hela tiden. Nya tider, javisst, och Google vet ju allt om oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ack ja numer har alla en Storebror! (Jag hade gärna haft en när jag var tonåring, en riktig alltså)

      Radera