söndag, september 02, 2018

Tidig valdag – och Skyltsöndag

Nu har jag gjort min samhälleliga plikt. Eller utnyttjat min rätt att påverka vårt samhälle, det är två olika sätt att uttrycka samma sak. Jag har tagit en sväng till valurnorna. Det var bara att följa skyltarna.

Förhandsröstningen inför årets val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige har varit öppen ett tag, och jag visste att jag verkligen var tvungen att gå iväg, eftersom jag inte kommer att vara hemma på själva valdagen, alltså om en vecka.

När sista kuvertet är igenklistrat och avlämnat går jag ut i friska luften igen. Men är jag upprymd? Lättad? Segerviss?
Ack nej. Allt annat. Det är likadant varje gång. Tänk om det nu är mitt fel att vi får en dålig regering? Att fel lag vann, liksom? Hade allt gått att ställa till rätta om jag bara hade lagt i andra valsedlar?

Det finns annonser som säger, nej skriker: DIN RÖST AVGÖR! Jag blir knäsvag för mindre. Ska jag verkligen behöva ta hela ansvaret? Som jag har tvekat om vem jag skulle satsa på!

Årets val ser ut att bli en tvättäkta rysare som kan hålla på in på småtimmarna, alla elektroniska finesser till trots.
Och resultatet kan kanske komma att skyllas på mig. Alternativt är jag tack värd. Fast det brukar ju vara missnöjet som hör av sig först. Såväl i som utanför politiken.

Copyright Klimakteriehäxan

Skyltsöndagar här i bloggcirklar är en liten stafettpinne som vi roar oss med ett rätt stort gäng. Du hittar till fler skyltare om du tar vägen om bloggen BP.

13 kommentarer:

  1. Visst är det ett "konstigt" val i år. Har helt klart för mig vem jag INTE ska rösta på, men efter att ha fått tre olika resultat hos fem valkompasser har jag inte blivit klokare vilket parti jag vill lägga min röst på.
    Det är ju ens plikt att rösta tycker jag, annars förverkar man ju sin rättighet att kunna gnälla de kommande fyra åren - så brukar jag tänka;-)
    Tusen tack för verkligen aktuella skyltar. Stort tack för länken också:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ack ja, jag har också gjort diverse valkompasser ... och visst är det en plikt, oavsett vad kompassen säger!!!

      Radera
  2. Jotack, så kan man nog känna, fast, jag har följt mitt eget samvete och bättre kan jag inte göra. Vi har förtidsröstning på vår biblioteksfilial, himla bra, för då hittar en del personer dit som aldrig annars besökr biblan. Kanske rentav en bok får följa med hem., om demokrati, eller något ännu roligare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä man gör så gott man kan. F ö så tror jag att jag ska skaffa ett bibliotekskort, har inte haft något på EVIGHETER.

      Radera
    2. grattis, och ladda ner böcker hemifrån till iPad, testa! Gratis veckotidningar, mm.... mycket för skattepengarna, låna film.

      Radera
    3. Tänkte att jag skulle bli en viddlare!

      Radera
    4. Men min läsplatta har lagt av. Kretskortet. Måste köpa ny, nästan lika dyrt att reparera.

      Radera
  3. måste göra, min röst ska inte slösas bort

    SvaraRadera
  4. Svar: Jag hade ju redan kommenterat hos dig, så du behöver inte påminna mig att du deltagit i Skyltsöndag. Jag har koll;-) Så himla kul att du har fattat tycke för utmaningen som ju är så "fri" så att man kan lägga upp precis vad man vill:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar skyltsöndagarna! Tänkte väl att nån som läser hos dig kunde ta sig vidare till mig ... att du har koll vet jag, föredömligt, förstås! :-D

      Radera
  5. Jag ska rösta på valdagen. Visst är det svårt att bestämma parti. Att inte rösta på Sverigedemokraterna är ett enkelt beslut däremot.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo så långt kunde jag också bestämma mig, tidigt. Men sen ...

      Radera