lördag, september 29, 2018

Kattöga – både bok och bokmärke!

 Det är Boklysten som dragit igång den, jakten på våra bokmärken. Så här lyder uppropet: Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken?  

Nej, samlar på dem, det gör jag inte. Men på något vis verkar de vilja samla sig själva. Eller vad det nu kan bero på att jag har så förhållandevis många? 

Somliga har jag köpt, andra har jag tillverkat, en del bara råkar hamna mellan sidorna. Och så får man ju bokmärken ibland också. Köper man sin läsning på PocketShop tror jag att det numera alltid ligger ett bokmärke av lite kraftigare papper innanför pärmen.

Så var det i alla fall med den storögda katten som kanske undrar vad katten det står i boken den klämts in i. Senast höll kissen hus i "En kort promenad på vatten" av Calle Hård, en bok jag skrev om nyss. Borde kanske snarare (katter lär ju inte gilla det våta elementet) återfinnas i Margaret Atwoods lysande "Kattöga" (Cat´s Eye), har ni inte läst den så gör det! 

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Det där var ett riktigthärligt bokmärke! Den skulle passa utmärkt hemma hos oss med tanke på våra banditer!

  SvaraRadera
 2. Ja det var ett fint bokmärke. Själv använder jag ett gammalt vykort som jag köpte på Arkivet för dekorativ konst i Lund. På sjuttiotalet tror jag. Naturligtvis har jag inte använt det ända sedan dess då hade det varit utslitet för länge sedan.

  SvaraRadera
 3. Jisses, det var verkligen en hankatt det där!

  Bokmärken är kul. Jag knypplade ett en gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knypplat! Det var imponerande. Får vi se det?

   Radera