måndag, september 03, 2018

Kasskampen växer! (0ch kasse nr 9)

Det är inte långt kvar till Bok & Bibliotek i Göteborg nu, bokmässan som jag av allt att döma inte kommer iväg till i år heller.
Men jag nås i alla fall i dag, via Boktugg.se, av ett glädjande besked: Kasskampen har spritt sig till bokförlagen! Slut med gratis plastkasse på mässgolvet hos flera av de största: Norstedts, B Wahlström, Rabén och Sjögren åtminstone.

Bara att betala, om man inte har med sig egen kasse. Vilket i och för sig många mässveteraner har, inte sällan kommer de med en tom "dramaten" för att rulla iväg hemåt med en riktigt tung väska.
Den som glömt påse får nu betala två kronor, pengar som går till Naturskyddsföreningens miljöarbete.

Underbart att Kasskampen växer, rörelsen för att fler påsar ska återanvändas och till sist återvinnas! Fast det är förstås inte lilla jag som övertygat bokförlagen ... men man kan väl få vara glad ändå!?

"En bok för alla" har föregått med gott exempel, med denna plastkasse som tål en hel del böcker och dessutom är riktigt snygg! Minns dock inte vilket år jag kom över den. Förmodligen var det på bokmässan.
Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. i Wales får jag betala 5p även för små plastpåsar.

  SvaraRadera
 2. Din kasskamp verkar ha uppmärksammats innan du ens började med den;-) 90 procent av alla affärer/butiker tar betalt för kassar/påsar. Vissa har gjort det i många år, bland annat ICA. Sedan början av 2018 har bland annat Akademibokhandeln, mitt apotek och en massa andra ställen tagit efter. Bra, mycket bra! Även om jag fortfarande betalar för kassarna och återanvänder dom.

  Din samling av kassar måste vara enormt stor. När började du samla på kassar? Den du visar upp idag är otroligt snygg. Enda nackdelen med den är de långa handtagen, för då släpar kassen på marken. Man kan iofs slänga kassen över axeln, men...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var klädkedjorna som snappade det sist: att man kan ta betalt för påsarna. Ibland måste man ju köpa en plastkasse ändå, det är klart. Och mina kassar, jo de är många, ingen medveten samling, några är riktigt gamla!

   Radera