lördag, september 01, 2018

Mexikansk hjälpreda

Det tog mig exakt 35 veckor att upptäcka att bloggarkollegan Boklysten dragit igång en stafett som jag själv skändligen misslyckats med: att sätta bokmärket i rampljuset. Denna lilla tingest som man verkligen behöver!
Så här skrev jag för fyra år sedan:

Jag köper ofta nya bokmärken, en sorts souvenirer som inte tar någon plats i semesterpackningen. Har ett virkat från Malta, ett i mjukaste skinn från mitt första besök i Venedig, inplastad barnteckning från dagisperioden och egenhändigt broderi för att ta några exempel. Fina allihop. Men av någon outgrundlig anledning har jag nu jättelänge använt min mexikan av plast. Han kom med en kaktus för länge sedan. Inte ett smack fin, egentligen! Börjar till och med se lite sliten ut. 
Och likväl ...

Så nu undrar jag lite vad andra bokbloggare/bloggläsare har för något kärt till bokmärke? Dyrt, billigt, vackert, unikt eller bara funktionellt?


Nu får min mexikanske kaktuskille gå i repris, eftersom han fortfarande är i bruk. Men jag tänker återkomma med fler exempel på de där sakerna som får en att hitta tillbaka till rätt ställe bland många sidor. En alldeles nödvändig hjälpreda!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Har ett från Casa Batllo i Barcelona som jag betalt två gånger, vilket jag retligt nog upptäckte först när jag kommit hem. Bokmärket sticker ut för långt och är vikt och stukat, men eftersom det kostade mig 8E vägrar jag slänga det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rak i ryggen, ny besökare hos mig??? Välkommen! Funkar ditt bokmärke är det väl bara att köra vidare, så får du kanske valuta för pengarna till sist ... men jag vet hur det är: det handlar inte främst om summan utan om att man blivit dragen vid näsan, eller hur?

      Radera
  2. Den är faktiskt jättefin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo föralldel ... funkar hur som helst!

      Radera
  3. Svar
    1. Hållbarare än kaktusen den kom med.

      Radera